Resmi Gazete'de resmen yayımlandı! 10 bin yeni kadro duyuruldu!

Kamu kurum ve kuruluşlarında kadro ihdas edilmesine dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 10 bin kişilik yeni kadronun detayları…

Türkiye’de çok sayıda vatandaşın beklediği polis alım sürecine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. İlgili KPSS puan türünden yeterli puanı alan adayların fiziksek ve sözlü sınav aşamalarını geçmelerinin ardından 6 aylık POMEM eğitimi sonrasında görevlerine başlıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre EGM bünyesine ihdas edilecek kadrolar belli oldu.

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından detaylar araştırılmaya başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatına bu kapsamda çok sayıda alım yapılması hedefleniyor.

10 BİN POLİS ALIMI YAPILACAK!

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere 10 bin polis alımına ilişkin detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı bünyesinde 1000, taşra teşkilatına ise 9000 memur alımı yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlık ve kurumlara 10 bin 24 kadro ihdası yapılacağı duyuruldu. Bu kapsamda polis olmak isteyen adayların 2023 yılında da ilgili kurumlar tarafından belirlenecek genel ve kadroya istenen özel şartları sağlamaları gerekecek.

EGM İHDAS EDİLEN KADROLAR HANGİLERİ?

Resmi Gazete'de resmen yayımlandı! 10 bin yeni kadro duyuruldu!

Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı için ihdas edilen kadrolar arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Bakanı (1), Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı (3), Polis Memuru (1.000) alımı gerçekleştirilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına ise 9.000 bin polis memuru alımı yapılacak.

2023 POLİS OLMA ŞARTLARI NELER?

2023 yılında da polis olmak isteyenlerin bazı şartları sağlamaları gerekecek. Buna göre geçmiş yıllarda yapılan alımlarda adaylarda aranan bazı şartlar şöyle:

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Lise, ön lisans veya lisans mezunu olmak.
  • KPSS ilgili puan türünden yeterli puanı almak.
  • Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167’den kısa olmamak.
  • Belirlenen sağlık şartlarının tümünü sağlamak.
  • 30 yaşını geçmemek.
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliğinin bulunmaması.
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmak.
Resmi Gazete'de resmen yayımlandı! 10 bin yeni kadro duyuruldu! ile ilgili etiketler polis personel alım ilanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.