Fahiş fiyatlara “Zincir” vurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimat doğrultusunda harekete geçen Ticaret Bakanlığı fiyat oyunlarının önüne geçecek adımı resmi gazetede yayımladı. Zincir marketler artık satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri artık Ticaret Bakanlığı'nın belirlediği sisteme aktarmakla yükümlü.

Resmi Gazete'de yayımlanan Ticaret Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğinde, zincir mağazalar için yeni kural geldi. Buna göre zincir mağazalar, satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sistemine aktaracak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte, "Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkan sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür." ifadeleri yer aldı.

Fahiş fiyatlara “Zincir” vurulacak! ile ilgili etiketler market Resmi Gazete
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.