Resmi Gazete yayınladı: 14 ilde 30 kamu taşınmazı özelleştirilecek

Aralarında Didim, Balıkesir, Eskişehir, Kırklareli, Şanlıurfa, Ankara Gölbaşı ve İzmir Karşıyaka'nın da bulunduğu konumlardaki bazı taşınmazlar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satış yolu ile arz edilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayınlanırken, taşınmazların yer aldığı iller Ankara, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Şanlıurfa ve İzmir olarak belirtildi.

Kapalı zarf yoluyla birden fazla teklif sahibinin katılımıyla ve görüşmeler yapılarak pazarlık usulüyle düzenlenecek ihaleler, pazarlık görüşmelerinde yer alan teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırma ile sonuçlanacak.

Ayrı ayrı olmak kaydıyla teklif sahipleri birden fazla taşınmaz için teklif verebilecekken, gerçek ve tüzel kişiler, ortak girişim grupları, kooperatifler ile kuruluş belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernek ve vakıflar ihalelere katılabilecek. Yatırım fonları ise sadece bir ortak girişim grubu dahilinde teklif sunabilecek.

SON TEKLİF TARİHLERİ 30 KASIM İLE 7 ARALIK ARASI DEĞİŞİYOR

Özelleştirilecek taşınmazların ihaleleri için katılımcılar her bir taşınmaz için ayrı ihale şartnamesi alıp, her bir taşınmaz için ayrı teklif sunabilecek.

Katılımcılar, teklif ile şartnamede istenilen belgeleri Özelleştirme İdaresinin Ankara’daki adresine 30 Kasım ile 7 Aralık arası değişen ilgili taşınmazın belirtilen son teklif verme tarihlerine kadar elden teslim ederek ihalede yer almaya hak kazanacak.

Resmi Gazete yayınladı: 14 ilde 30 kamu taşınmazı özelleştirilecek ile ilgili etiketler Resmi Gazete özelleştirme ihalesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.