Resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! Gazeteciler Günü resimli mesajı!

Her yıl 10 Ocak tarihinde kutlanan Çalışan Gazeteciler Gününe özel mesajlar araştırılmaya devam ediliyor. Bugün itibari ile en çok araştırılan konuların başında yer alan Çalışan Gazeteciler Günü mesajları sosyal medyada da paylaşılmaya başladı. İşte, Resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! Gazeteciler Günü resimli mesajı! Detaylar haberimizde..

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları gün içerisinde araştırılan konuların başında yer alıyor. Bu önemli gününü güzel cümleler eşliğinde kutlamak ya da aldığı hediyeye ve yapacağı sürprize farklı bir anlam taşımak isteyenler resimli Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları, sözleri ve şiirlerini araştırmaya devam ediyor.  İşte, Resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! Gazeteciler Günü resimli mesajı! Detaylar haberimizde..

Resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! Gazeteciler Günü resimli mesajı!

Tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Tüm basın emekçilerinin "Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlarım.

Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

Resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! Gazeteciler Günü resimli mesajı! - Resim : 2

Gece gündüz çalışan, demokrasinin yanında saf tutan, millet için yazan, emek veren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım.

Kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunları dile getirmek, demokrasi ve gelişimine katkı sağlamak için gece gündüz demeden, zaman zaman zor şartlar altında uğraş veren kıymetli basın çalışanlarımızın Gazeteciler Günü kutlu olsun.

Resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! Gazeteciler Günü resimli mesajı! - Resim : 3

Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek emek veren, fedakârca çalışarak gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm basın mensuplarımızın Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

Resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! Gazeteciler Günü resimli mesajı! - Resim : 4

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen siz değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmenizi temenni ederim.

Tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! Gazeteciler Günü resimli mesajı! - Resim : 5

Basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.

GAZETECİLER GÜNÜ

Dünyanın her yerinden,
Haber getirir bize.
Okur da öğreniriz.
Nerde ne olmuş diye.
Bir bakarsın savaşta,
Her zorlukla yarışır.
Bir ateş ortasında,
Gece gündüz çalışır.
Elinde kalem kağıt,
Nasıl da hızlı yazar.
Bazı gün de sırtında,
Kamera ile gezer.
Görevi toplamaktır,
İyi- kötü haberi.
Tarafsız yorum yapar,
Hiç üzmez kimseleri.
Gazeteci yorulmaz.
Bazı gün hiç uyumaz.
O işini çok sever,
Kimselere darılmaz.

Resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! Gazeteciler Günü resimli mesajı! - Resim : 6

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ NEDİR?

1961-1971 arasında "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, " 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirilmiştir.

4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan "212 sayılı kanun" adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur.

Söz konusu düzenleme, iş sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması, sözleşmelere işin türü ve ücret miktarının yazılması gibi gazetecilerin sosyal ve yasal haklarını belirleyen hükümleri içeriyordu.

Bu yasa ile kendilerine yüklenen sorumlulukları kabul etmek istemeyen 9 gazete patronu 212 sayılı yasanın ve Basın İlan Kurumu'nun oluşmasına ilişkin 195 sayılı yasanın mesleki sakıncalar doğuracağını iddia eden bir ortak bildiriye imza atarak gazetelerini 3 gün kapadıklarını duyurmuşlardır. "Dokuz patron olayı" olarak basın tarihine geçen bu gelişme üzerine gazeteciler, boykot boyunca "Basın" adlı bir gazete yayımlamaya karar vermişlerdir.

Basın gazetesi 11 Ocak günü yayına başladı ve üç günlük boykot sırasında düzenli olarak yayını sürdürdü. Çalışan Gazeteciler Günü, bu olayın bir sonucu olarak ortaya çıktı. 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olarak kutlanmaya başladı ve 1971'de "Çalışan Gazeteciler Günü" halini aldı.

 

 

 

 

 

 

Resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! Gazeteciler Günü resimli mesajı! ile ilgili etiketler gazeteci Dünya Gazeteciler Günü 2020 kutlama mesajları gazeteciler günü gazeteciler resimli mesajlar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.