Renault, Dacia, Hyundai, Opel, Citroen ve Peugeot... Çakılan dolar sonrası markalar indirim yarışına girdi!

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı müjdesinin ardından çakılan dolar kuru otomobil fiyatlarını da olumlu etkiledi. Son dönemde fiyatlarını yükselten markalar peş peşe indirime gitti. Hyundai'nin i10 modeline yüzde 40'a yakın indirim yapmasının ardından araç almak isteyenler 'Hangi markalar indirim yaptı?' sorusunu merakla araştırıyor. BMW, Dacia, Ford, Renault, Suzuki, Opel ve Peugeot da indirim yaptı. İşte otomobil indirim oranları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası açıkladığı 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' düzenlemesinin ardından döviz kuru çakıldı. 

RENAULT, DACIA, HYUDAI, OPEL, CITROEN, PEUGEOT REKOR İNDİRİM YAPTI

Bu düşünün ardından otomobil markaları fiyat güncellemesine gitti. Fiyat güncellemesine başlayan ilk markalar Türkiye'de de üretim yapan Renault ve Dacia oldu.

Gazeteci Emre Özpeynirci, Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımlarda Opel, Citroen ve Peugeot'tan sonra Hyundai'nin de rekor bir indirim yaptığını açıklamıştı.

 

İNDİRİMLER BUGÜN DE SÜRDÜ

Özpeynirci, bugün yaptığı paylaşımda "BMW’de 4 gün önce yapılan %17’ye yakın zam bugün itibarıyla geri alındı. Fiyatlar bu oranda indi." dedi.

"Suzuki’de fiyatlar %10-11, MG markasında ise %15-19 arasında iniyor." diyen Özpeynirci, "Ford da tüm modellerinde %10-15 arası değişen oranlarda indirim yaptı. Renault MAİS de an itibarıyla son dönemde yaptığı ortalama 20% zammı iptal ederek, fiyatlarını indirdi." paylaşımında bulundu.

İNDİRİM OLAN OTOMOBİL MARKALARI VE MODELLERİ

FORD FOCUS GÜNCEL İNDİRİM FİYATI

Renault, Dacia, Hyundai, Opel, Citroen ve Peugeot... Çakılan dolar sonrası markalar indirim yarışına girdi!

YENİ PUMA GÜNCEL İNDİRİM FİYATI

Renault, Dacia, Hyundai, Opel, Citroen ve Peugeot... Çakılan dolar sonrası markalar indirim yarışına girdi! - Resim : 2
RENAULT YENİ CLIO GÜNCEL İNDİRİM FİYATI

Renault, Dacia, Hyundai, Opel, Citroen ve Peugeot... Çakılan dolar sonrası markalar indirim yarışına girdi! - Resim : 3
YENİ TALIANT GÜNCEL İNDİRİM FİYATI

Renault, Dacia, Hyundai, Opel, Citroen ve Peugeot... Çakılan dolar sonrası markalar indirim yarışına girdi! - Resim : 4

HYUNDAI DÜŞEN DOLAR SONRASI YÜZDE 40'A VARAN İNDİRİM YAPTI

Gazeci Emre Özpeynirci indirim haberini duyururken, i10 ile ilgili çok çarpıcı bir bilgi paylaştı ve "Umarım dün i10 alan yoktur. Çünkü fiyatları 1 günde yaklaşık 150 bin TL artıp, 150 bin TL indi..." dedi.

İŞTE HYUNDAİ i10'UN GÜNCEL İNDİRİMLİ FİYATLARI

*1.0 MPI 67 PS Jump Benzin Manuel liste fiyatı 244.700 TL kampanyalı fiyatı 240.700 TL

*1.0 MPI 67 PS Jump Benzin AMT liste fiyatı 253.800 TL kampanyalı fiyatı 251.050 TL

*1.2 MPI 84 PS Style Benzin AMT liset fiyatı 263.800 TL kampanyalı fiyatı 258.800 TL

*1.2 MPI 84 PS Elite Çift Renk Benzin AMT liste fiyatı 330.850 TL kampanyalı fiyatı 262.158 tl

 

300 BİN TL'LİK OTOMOBİLİN FİYATI KAÇA DÜŞER?

300 bin TL'lik bir otomobilde 20-25 bin TL'ye kadar indirim uygulanabileceğini söyleyen Cumhuriyet'e konuşan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç "Bu düşüş 1 hafta ya da 10 günü bulur" dedi.

"İTHAL ARAÇLARIN FİYATI KURA BAĞLI DÜŞECEK"

Türkiye'deki araçların yüzde 80'inin ithal araçlardan, yüzde 20'sinin ise montajı yapılan araçlardan oluştuğunu belirten Özkoç, "Kur yükseldikçe ÖTV de artıyor araçlarda. Kur düştükçe ÖTV de düşüyor. Çünkü devletimiz ithal olan araçları yani yurt dışından gelen araçları kura göre alıyor. İthal olan araçların fiyatı bu sebeple kura bağlı olarak düşüş yaşayacaktır" diye konuştu.

NE ZAMAN ARABA ALINIR?

Vatandaşların gönül rahatlıyla araba alabilmesi için tarih veren Özkoç, "Çip krizi ve Covid-19 salgınında üretimde sıkıntılar yaşandı. Bundan dolayı arz talebi dengeleyemedi ve bu sebeple fiyat artışı yaşandı.o yüzden tamamen piyasaların oturması ve düşmesi muhtemelen 2022'nin 6. ayını bulur" ifadelerini kullandı.

 

 

Renault, Dacia, Hyundai, Opel, Citroen ve Peugeot... Çakılan dolar sonrası markalar indirim yarışına girdi! ile ilgili etiketler Renault Hyundai Peugeot Araç İndirim dacia opel citroen araba fiyat güncel
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.