Ren geyiklerinin gizemli çemberi

Rusya'nın Kola Yarımadası'nda çekilen ve karda hızlıca dönerek çember oluşturan ren geyiği sürüsünün videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü. Hızla yayılan video ile ilgili çeşitli teoriler de ortaya atıldı.

Rusya'daki ren geyiklerinin sıra dışı davranışlarının kaydedildiği video, pek çok gizemli teorinin de ortaya atılmasına neden oldu.

Onlarca geyiğin bir çember oluşturarak hızlı bir şekilde dönmesini yorumlayan kişilerden bazıları, geyiklerin bu davranışının görülmeyen bir enerjiden kaynaklandığını belirtirken bazıları da Kola Yarımadası'nın Kuzey Kutbu'na çok yakın olması nedeniyle Dünya'nın manyetik alanının geyiklerde böyle bir davranışa neden olduğunu belirtti.

Ren geyiklerinin gizemli çemberi

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise olaya daha mantıklı yaklaşarak geyiklerin sergilediği bu davranışa daha olası açıklamalar getirdi.

Yorumculardan bazıları, geyiklerin grubun zayıf üyelerini yırtıcılara ve avcılara karşı korumak için böyle bir yöntem kullandığını ifade etti.

Hayvanların bu büyüleyici davranışına açıklama getiren bazı yorumcular ise daireler halinde dönerek oluşturulan bu çemberin dondurucu derecedeki soğuk havayı kırdığı ve geyiklerin ısınmasını sağladığını kaydetti.

Kimileri de geyiklerin zehri zikir yaptığını ifade etti.

 

Ren geyiklerinin gizemli çemberi ile ilgili etiketler Rusya video ren geyiği

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.