Remove Kebab dinle! Yeni Zelanda saldırganı Brenton Tarrant'ın dinlediği şarkı!

Remove Kebab dinle! Yeni Zelanda'da iki camiye saldırı gerçekleştirildi. Saldırgan Tarrant'ın katliam için yolculuk yaptığı sırada dinlediği şarkıyı SuperHaber açıkladı. Peki Yeni Zelanda saldırganı Tarrant hangi şarkıyı dinliyordu? Detaylar haberimizde...

Remove Kebab dinle! Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında iki camiye cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. 40'tan fazla kişinin ölmesine neden olan saldırganın katliam için yolculuk yaptığı sırada dinlediği müziği SuperHaber açıkladı. Peki Yeni Zelanda saldırganı Brenton Tarrant hangi şarkıyı dinliyordu? Merak edilen detaylar haberimizde...

Katliamı gerçekleştiren Brenton Tarrant isimli saldırganın, sosyal medyadan vahşet anlarını canlı olarak yayınladığı ortaya çıkarken, şahsın azılı bir Türk düşmanı olduğu da ortaya çıktı.

Paylaştığı görüntülerde, hedefindeki camiye doğru yarı otomatik silahlarla birlikte yolculuk yapan saldırganın, bir yandan da sesli şekilde müzik dinlemesi dikkat çekti.

 Saldırganın dinlediği müziğin ise özellikle seçildiği görülüyor. Çünkü Tarrant yolculuk boyunca Sırp ırkçılarına ait olan "Serbia Strong! (Güçlü Sırbistan)" isimli Türk düşmanı şarkıyı dinliyor.

Remove Kebab dinle! Yeni Zelanda saldırganı Brenton Tarrant'ın dinlediği şarkı!

Balkan ezgileri ve Türkleri hedef alan sözlerle yazılan şarkıda; "Sırp toprakları baştan başa saldırı altında! Karadzic Sırplarına liderlik et. Herkes görsün kimseden korkmaz onlar" sözleri yer alıyor.

"Asiler ve Türkler bakın, Krayina'dan Sırplar geliyor!" şeklinde sözlerin de bulunduğu şarkı Bosna Savaşı yıllarında 3 Bosna Sırp Ordusu asker tarafından yazıldı.

Şarkıda "Bosna kasabı" olarak bilinene ve Srebrenitsa katliamı suçlusu Radovan Karadziç'a övgüler yer alıyor. Irkçı şarkının "Remove Kebab (Kebabı kaldır)" ismini taşıyan alternatif versiyonu da bulunuyor.

SİLAHINDA ŞARKI İSMİ YAZIYOR!

Saldırganın silahlarında "Kebab Remover (Kebap kaldırıcı)" ibaresinin yer alması da, saldırganın dinlediği şarkı ile Türklere ve Türkiye'ye mesaj verdiği şeklinde yorumlandı / SuperHaber

AVUSTRALYA VATANDAŞI ÇIKTI!

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, resmi twitter üzerinden hesabından Yeni Zelanda'daki camilere yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Morrison paylaşımında, "Yeni Zelanda Christchurch'teki ciddi silahlı saldırı haberleri beni dehşete düşürdü. Durum hala gelişiyor ama düşüncelerimiz ve dualarımız Kivi (Yeni Zelandalılara verilen ad) kuzenlerimizle birlikte." ifadelerini kullandı.


I'm horrified by the reports I’m following of the serious shooting in Christchurch, New Zealand. The situation is still unfolding but our thoughts and prayers are with our Kiwi cousins.

Başbakan Morrison ayrıca saldırganlardan birinin Avustralya vatandaşı, aşırı sağ görüşlü bir terörist olduğunu duyurdu.

Morrison'un işaret ettiği o saldırgan İskoç bir aileden gelen, Avustralya'da doğan 28 yaşındaki Brenton Tarrant.

Christchurch'ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood camilerine Cuma namazı esnasında düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi ölürken 20'si ağır 48 kişi de yaralandı.

Remove Kebab dinle! Yeni Zelanda saldırganı Brenton Tarrant'ın dinlediği şarkı! ile ilgili etiketler Yeni Zelanda
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.