Rektör Yusuf Şahin'in doçentlik belgesi sahte çıkan Zehra Zulal Atalay'ı tanımadığı doğru mu?

Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinde neler oluyor? Rektörlüğün doçentlik belgesi sahte çıkan Zehra Zulal Atalay hakkında yaptığı açıklama akademik çevreleri tatmin etmedi. Üniversitede geçmişte yaşanan benzer olaylar da gözlerin rektör Yusuf Şahin'e çevrilmesine neden oldu.

YÖK Ulusal Tez Merkezi ve mezun olduğu ODTÜ'nün tez arşivinde bir tezi bulunmayan, doçentlik belgesinin de sahte olduğu öne sürülen Zehra Zulal Atalay'ın Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinde profesör olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.

Bu büyük skandalı gazeteci Nevşin Mengü ilk olarak kamuoyuna duyururken, olayın ortaya çıkması ile birlikte ASÜ Rektörlüğü, Atalay'ın İktisadi ve İdari Birimler Fakültesine yapılan atamasının iptal edildiği duyurdu.

Öğretim üyesi hakkında hukuki sürecin başlatıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sosyal mecralarda tartışma konusu olan ve 28 Eylül'de işe başlamış bulunan; öğretim üyesinin üniversitemize sunduğu ve atanmasına temel teşkil eden doçentlik belgesiyle ilgili bir hafta önce oluşan tereddüt, ciddiyetle takip edilmiş ilgili kurumla yazışma yapılmıştır. Bugün itibarıyla gelen belge üzerine bahse konu şahsın atanması iptal edilmiştir. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette başvurulmasına ilişkin hukuki süreç başlamıştır."

Rektör Yusuf Şahin'in doçentlik belgesi sahte çıkan Zehra Zulal Atalay'ı tanımadığı doğru mu?

REKTÖRÜN ÇELİŞKİLERİ

Rektörlük açıklamasında, sahte olduğu öne sürülen doçentlik belgesi konusunda tereddütün "bir hafta önce" oluştuğu iddia edilirken, rektör Yusuf Şahin'in Atalay'ı yaklaşık bir senedir tanıdığı ve yakın arkadaş oldukları öğrenildi.

Rektör Şahin'in, yakın arkadaşı Zehra Zulal Atalay'ın sahte olduğu öne sürülen doçentliğinden bir yıl sonra, hakkında medyada yer alan suçlamalarla haberdar olması kafalarda soru işaretleri yarattı.

GEÇMİŞTE DE BENZER VUKUATLAR VAR!

Aynı zamanda, Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinde geçmişte de tartışma yaratan bazı atamalar yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Buna göre, santral memuru Demet Baran isimli şahıs öğretim görevlisi yapıldı ve bu karar da üniversite içinde tartışma konusu oldu.

Yapılan sınavda en az puan alan aday Demet Baran'ın göreve atanmasına yüksek puan almalarına göreve kabul edilmeyen adaylar protesto etmiş ve dekanlığı basmışlardı!

Rektör Yusuf Şahin'in doçentlik belgesi sahte çıkan Zehra Zulal Atalay'ı tanımadığı doğru mu? - Resim : 2

Rektör Yusuf Şahin'in doçentlik belgesi sahte çıkan Zehra Zulal Atalay'ı tanımadığı doğru mu? ile ilgili etiketler yusuf şahin Aksaray Üniversitesi Zehra Zulal Atalay
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.