Rektör Afyoncu'dan Milli Savunma Üniversitesi'ni eleştirenlere yanıt

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, üniversitede düzenlenen mezuniyet töreninde konuştu. Afyoncu, üniversiteye karşı yapılan eleştirilere, ''Dış kaynaklı bazı faaliyet merkezlerinin tuhaf yorumları ve amatör kışkırtma çabaları bizi haklı çabamızdan ve yolumuzdan hiçbir şekilde geri döndüremez. Şairin dediği gibi, gözümüzde vatanımızdan başka bir şey yoktur.'' diyerek yanıt verdi.

MSÜ Müşterek Harp Enstitüsü 3. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi ile Kuvvet Harp Enstitüleri 5. Dönem Karargah Subaylığı Eğitimleri Mezuniyet Töreni, üniversitenin Yenilevent'teki yerleşkesinde yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşması yapan Prof. Dr. Afyoncu, üniversitenin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yarınlarına yön verecek liderlerin yetiştiği eğitim kurumu olduğunu söyledi.

Rektör tayin edilmesinden 27 gün sonra 31 Ekim 2016'da 126 misafir askeri personelle eğitim öğretim faaliyetlerini başlattıklarını anlatan Afyoncu, ardından ara sınıftan alınan öğrencilerle Şubat ve Mart 2017'de Harp Okullarının eğitime kapılarını açtığını hatırlattı.

YENİ FAKÜLTELER KURULDU

Afyoncu, Strateji ve Araştırma Enstitüleri ile Harp Enstitülerinin ise Ekim 2017'de faaliyete geçtiğini belirterek, 27 Aralık 2018'de askeri doktor, diş hekimi, eczacı ve acil tıp teknisyeni ihtiyacını karşılamak için üniversitenin bünyesinde Fakülte ve Yüksek Okullar Askeri Öğrenci Komutanlığının (FYO) kurulduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Afyoncu, "Şu anda FYO bünyesinde 480 Türk ve 281 misafir askeri personel Sağlık Üniversitesinde Türk Silahlı Kuvvetleri namına eğitim görüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri eğitim ve öğretim sistemini bir çatı altında toplayan üniversitemiz kuruluşunu müteakip iki yıl gibi bir sürede bütün okullarında eğitim ve öğretime başladı. Üniversitemiz kurulduktan kısa bir süre sonra müfredatlar elden geçirilip, Türk tarih ve devlet geleneklerine göre şekillendirildi." diye konuştu.

Rektör Afyoncu'dan Milli Savunma Üniversitesi'ni eleştirenlere yanıt

Harp Okullarında İngilizce, Fransızca, Arapça, Farsça ve Rusça hazırlıkların açıldığına değinen Afyoncu, Harp Okulları ve astsubay meslek yüksekokullarında askeri eğitime ayrılan saatler ve askeri ders sayısının artırıldığını vurguladı. Harp Okullarında strateji ve araştırma enstitülerinde yeni yüksek lisans ve doktora programlarının açıldığını ifade eden Prof. Dr. Afyoncu, şu bilgileri verdi:

"2016-2017, 2017-2018 ve 2018-2019 eğitim ve öğretim yıllarında; Müşterek Harp Enstitüsündeki müşterek komuta ve kurmay eğitiminden 8 Türk ve 21 misafir askeri personel, Kuvvet Harp Enstitülerindeki komuta ve kurmay eğitiminden 206 Türk ve 72 misafir askeri personel, Kuvvet Harp Enstitülerindeki karargah subaylığı eğitiminden 1198 Türk ve 63 misafir askeri personel mezun oldu. Ayrıca Harp Okullarından 370 Türk ve 238 misafir askeri öğrenci, Astsubay Meslek Yüksekokullarından ise 2 bin 189 Türk ve 122 misafir askeri öğrenci hedeflenen nitelikleri kazanmış olarak mezun olmaya hak kazandı. Şimdiye kadar üniversitemizden mezun olan öğrenci sayımız toplamda 4 bin 487'dir."

Şimdiye kadar Kara Harp Okulu bünyesinde ise 5 bin 91 öğrencinin "SUTASAK" eğitimlerini tamamlayarak sınıf okullarına gönderildiğini dile getiren Afyoncu, "Aynı şekilde Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu bünyesinde 4 bin 78 öğrenci ASTTASAK eğitimlerini tamamlayarak sınıf okullarına gönderildi. 2 bin 138 öğrenci ise ASTTASAK eğitimlerini 21 Şubat 2020 tarihinde tamamlayınca Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet etmek üzere gönderilecektir. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ise doktora, yüksek lisans, lisans ve önlisans düzeyinde toplam 12 bin 466 öğrenciye eğitim ve öğretim veriliyor." ifadelerini kullandı.

Rektör Afyoncu'dan Milli Savunma Üniversitesi'ni eleştirenlere yanıt - Resim : 2

"YOLUMUZ MİLLİ YOLDUR"

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon için raporlar hazırlayan RAND Corporation isimli ABD'li düşünce kuruluşunun son raporunda Türkiye ile ilişkiler ele alınmıştı. Raporda yer alan "Türkiye’nin Millî Savunma Üniversitesi’nin müfredatının belirlenmesi noktasında pozisyon elde edilmeye çalışılmalı ve Türk askeriye öğrencilerinin ABD’deki okullara gönderilmesinin önü kapatılmamalıdır" maddesi ise gündemi oldukça meşgul etmişti.

Milli Savunma Üniversitesine yapılan eleştirilere de değinen Prof. Dr. Afyoncu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Milli Savunma Üniversitesi olarak, yolumuz Mete Han'dan Alpaslan'a, Fatih Sultan Mehmet'ten Mustafa Kemal Atatürk'e uzanan ve 2 bin 200 yıllık Türk devlet geleneklerine dayanan milli yoldur. Dış kaynaklı bazı faaliyet merkezlerinin tuhaf yorumları ve amatör kışkırtma çabaları bizi haklı çabamızdan ve yolumuzdan hiçbir şekilde geri döndüremez. Şairin dediği gibi, gözümüzde vatanımızdan başka bir şey yoktur.

Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar bizlere her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, devletimizin ilgili kurumlarına, büyük Türk milletine ve kısa sürede üniversitemizin bu günlere ulaşmasında emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sözlerime son verirken, bu vatan uğruna can vermiş bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."

Rektör Afyoncu'dan Milli Savunma Üniversitesi'ni eleştirenlere yanıt - Resim : 3

171 SUBAY DİPLOMA ALDI

Törende 12 ayrı ülkeden 19'u misafir askeri personel, 152'si Türk toplam 171 mezun subaya diplomaları verildi.

Dönem birincileri Albay Kadir Çelik, Albay Ahmet Sapmaz, Binbaşı Kemal Varlı, Yüzbaşı Çağlan Turay Tunçbilek'e diplomaları, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni tarafından takdim edildi.

Dönem ikincileri ve üçüncülerine diplomaları Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve MSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Salman tarafından verilen törende, dönem birincileri tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Rektör Afyoncu'dan Milli Savunma Üniversitesi'ni eleştirenlere yanıt ile ilgili etiketler Türkiye ABD Milli Savunma Üniversitesi Erhan Afyoncu MSÜ
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.