Rekortmen Jokey Ahmet Çelik kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Evli mi?

Gazi Koşusu'nu 7 kez üst üste kazanan ve bir kez daha favori gösterilen jokey Ahmet Çelik, 2021 Gazi Koşusu'nu Burgas isimli safkan ile kazandı. Peki, Ahmet Çelik kaç yaşında, nereli, evli mi?

Geçen sene Call To Victory adlı safkan ile Gazi Koşusunu 6. kez üst üste kazanan jokey Ahmet Çelik, 2021Gazi Koşusunda da Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu "Burgas" isimli safkanla bir rekora imza atmak için piste çıkacak. Peki jokey Ahmet Çelik kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Evli mi? İşte detaylar…

95. Gazi Koşusu'nu Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu 'Burgas' adlı safkanla kazanan jokey Ahmet Çelik bir kez daha rekor kırmak için piste çıkıyor. Üst üste 7 kez Gazi Koşusunu kazanan Ahmet Çelik’in hayatını yarış severler de oldukça merak ediyor. Peki, Ahmet Çelik kimdir? Detaylar haberimizde…

AHMET ÇELİK KİMDİR?

197 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Çelik, ağabeyi Mehmet Çelik’in ısrarı üzerine Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’ne kayıt olarak bu alanda eğitim aldı. 2003 yılında buradan mezun olan Ahmet Çelik, 2004'den beri profesyonel olarak at binmeye başladı.

Jokey Ahmet Çelik, 89. Gazi Koşusu'nu "Renk", 90. Gazi Koşusu'nu "Graystorm", 91. Gazi Koşusu'nu "Piano Sonata", 92. Gazi Koşusu'nu "Hep Beraber", 93. Gazi Koşusu’nu ise ‘’The 94. Gazi Koşusu'nu 'Call To Victory’ ile kazandı.

Jokey Ahmet Çelik, BURGAS adlı safkanla bir kez daha birinci gelerek Gazi Koşusu'nu 76. kez üst üste kazanarak yenir rekorun daah sahibi oldu.

Rekortmen Jokey Ahmet Çelik kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Evli mi? ile ilgili etiketler jokey Ahmet Çelik gazi koşusu
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.