Rekor ceza!

Eskişehir'de telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 2 sanığa rekor hapis cezası verildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Abdulkadir M. (28) ve Erkan K'nin (29) savunmaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı. Tarafların avukatları ve mağdurlar ise duruşma salonunda hazır bulundu.

76 BİN LİRA VERDİ 

Mağdurlardan Necat G. ifadesinde, "Beni FETÖ üyelerinin takip ettiğini, çocuklarımı işten çıkaracaklarını söylediler. 76 bin 300 lira değerindeki altınlarımı bir poşete koyup dedikleri yere bıraktım. Her gün ölüyorum. Bütün birikimlerimiz gitti. Babam ve dünürüm bu olayı öğrenince kalp krizinden öldüler. Şikayetçiyim. Sanıklar cezalandırılsın." dedi.

 MÜCEVHERATLARINI GİTTİ 

Dolandırıcıların, kendisi adına açılan hesaba silahla yaralanan bir kuyumcunun altın ve paralarının yatırıldığını söylediğini dile getiren Gülsüm K, "Altınım olduğunu biliyorlardı. Tüm varlığımı verdim. 32 bilezik, 6 Cumhuriyet altını, bir yarım altın, 5 çeyrek altın, 2 altın setini bir poşete koydum ve söyledikleri yere bıraktım." ifadelerini kullandı. Nezahat K. ise sanıklara 23 bin dolarını kaptırdığını anlattı.

45'ER YIL HAPİS CEZASINA ÇAPTIRILDILAR

Mahkeme heyeti, haklarındaki suçlamaları reddedip tahliye ve beraatlerini isteyen sanıklar Abdulkadir M. ve Erkan K'ye "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 45'er yıl hapis ve 480'er bin lira ceza verdi.

 

Rekor ceza! ile ilgili etiketler Eskişehir adliye hapis cazeası telefon dolandırıcıları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.