Rekor büyüme rakamları sonrası dolar kuru 4 ayın dip seviyesine yöneldi!

Bugün yurt içinde açıklanan rekor büyüme rakamının ardından dolar kuru 8.27 seviyesini görerek son 4 ayın dip seviyesine yöneldi.

Dolar, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jacksan Hole’de verdiği güvercin mesajlarla küresel düzeyde değer kaybederken, bu durum dolar/TL’de aşağı yönlü hareketleri başlattı. 8.30 lira bandını aşağı yönlü kıran dolar kuru 3.5 ayın en düşük seviyesini görürken, son 4 ayın en düşük seviyesi olan 8.24 seviyesine yakınsamış oldu.

Powell'ın Jacksan Hole'de piyasaları destekleyen açıklamaları sonrası, ABD Doları küresel düzeyde zayıflarken, iç piyasada Türkiye'nin ekonomik büyüme rakamları takip edildi.

 

FED BAŞKANI POWELL PİYASALARA NE MESAJ VERDİ?

Fed Başkanı Powell, enflasyondaki son artışın geçici olacağını güçlü bir şekilde vurguladı. Bununla beraber ekonomideki güçlü toparlanmaya dikkat çeken Powell, ekonominin beklendiği gibi gelişmesi halinde varlık alımlarını azaltmaya bu yıl başlamanın uygun olabileceğini belirtti.

Powell, varlık alımlarını azaltmanın zamanlaması ve hızının faiz oranlarındaki artışın zamanlamasına ilişkin doğrudan bir sinyal amacı taşımayacağını ifade etti.

 Bu açıklamalar küresel düzeyde risk iştahını artırken, altının ons fiyatı yeniden 1800 doların üzerine çıktı. Bununla beraber dolar küresel düzeyde önemli para birimleri karşısında değer kaybetti. Hisse senedi piyasaları desteklendi.

 

TÜRKİYE İKİNCİ ÇEYREK BÜYÜME RAKAMLARI REKOR KIRDI

2020 yılında dünyada Çin ile beraber pozitif büyüme kaydeden iki ülkeden birisi olan Türkiye 2021 yılına da hızlı girdi. İlk çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 7 büyüme kaydeden Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde gaza bastı. Buna göre Türkiye ekonomisi 2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 oranında büyüme kaydetti.

 Açıklanan büyüme rakamlarının ardından dolar/TL'de gerileme sürdü ve kur, 8.27 seviyesini görerek son 3.5 ayın en düşük seviyesini gördü.

 

Rekor büyüme rakamları sonrası dolar kuru 4 ayın dip seviyesine yöneldi! ile ilgili etiketler Dolar büyüme Fed
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.