Rekat Rekat Cuma namazı kılınışı anlatımı! İstanbul Cuma namazı saati kaç?

Rekat Rekat cuma namazı kılınışı anlatımı! Bugün mübarek gün cuma. Müslüman erkekler cuma namazına giderek Allah'a olan bağılığını ifade edecek. Cemaatle birlikte kılınan cuma namazı nasıl kılınır internette araştırılmaya başlandı. Peki İstanbul Cuma namazı saati kaçta? İşte detaylar...

Rekat Rekat cuma namazı kılınışı anlatımı! Müslüman dünyasının en önemli günü cuma. Cuma namazı ise müslüman erkeklere camide cemaatle kılınması farz olan bir namaz. Cuma saatinde alışveriş yapmak haram ve yasaklanmıştır. Peki İstanbul cuma namazı saati kaçta? İşte detaylar...


REKAT REKAT CUMA NAMAZI KILINIŞI ANLATIMI!


Cuma namazı öncelikle dört rekat ilk sünnet, iki rekat farz ve dört rekat son sünnet olmak üzere on rekattır.

Camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Öncelikle "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekat farzını kılmaya. Uydum hazır olan imama." diye niyet ederiz. Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek Tekbir getiririz ve namaza başlarız.

Tekbirden sonra elleri bağlarız ve sessizce Sübhaneke okuruz.
Sübhaneke'den sonra bir şey okumayız ve imamı dinleriz.

İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükuya gideriz. Rüku'da 3 kere "Sübhane Rabbiye'l-Azim" der ve doğruluruz. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbena leke'l hamd" deriz.

Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'ala" deriz. "Allahu Ekber" diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'la" deriz.

"Allahu Ekber" diyerek secdeden ayağa kalkarız ve ikinci rekata başlarız. Ayağa kalktıktan sonra ellerimizi bağlarız ve hiçbir şey okumadan imamı dinleriz.

İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gideriz. Rüku'da 3 kere "Sübhane Rabbiye'l-Azim" der ve doğruluruz. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbena leke'l hamd" deriz.

Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'ala" deriz. "Allahu Ekber" diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'la" deriz.

Secdeden kalkarken "Allahu Ekber" diyerek Tahiyyata otururuz ve Ettehiyyatü, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena dualarını okuruz. Dualar bittikten sonra imamla birlikte önce yüzümüzü sağa çevirir "Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah" der selam veririz. Aynı şekilde sola da selam verdikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanmış olur.

Cuma namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? - 10 Temmuz İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı vakitleri

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

ANKARA CUMA NAMAZI SAATİ

Ankara'da Cuma namazı 13:01'de kılınacak.

İSTANBUL CUMA NAMAZI SAATİ

İstanbul'da Cuma namazı 13:16'da kılınacak.

İZMİR CUMA NAMAZI SAATİ

İzmir'de Cuma namazı 13:24'de kılınacak.

Rekat Rekat Cuma namazı kılınışı anlatımı! İstanbul Cuma namazı saati kaç? ile ilgili etiketler cuma cuma namazı kılınışı istanbul cuma namazı saati
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.