Rekabet Kurumu'ndan Philips'e soruşturma

Gelen son dakika haberine göre; Rekabet Kurumu, 5 şirket hakkında soruşturma başlattı. Aralarında Philips Ticaret AŞ.'nin de bulunduğu şirketlerin 4054 sayılı kanunu ihlal edip etmedikleri incelenecek.

Rekabet Kurumu, Philips Ticaret AŞ.'nin de aralarında olduğu 5 şirket hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında ilgili şirketlerin 4054 sayılı kanunu ihlal edip etmedikleri incelenecek.

''SATIŞ FİYATINI YENİDEN BELİRLEDİLER''

Kurumun internet sitesinde yer alan bilgilere göre Philips Ticaret AŞ.'nin yetkili satıcılarının internetten satış yapmasını kısıtladığı ve satış fiyatını yeniden belirlediği gerekçeleri ile ilgili mevzuatı ihlal ettiği belirtildi.

KUSURLU OLUP OLMADIKLARI TESPİT EDİLECEK

Yapılan bir başvuruyu değerlendiren Rekabet Kurumu, şirketin soruşturulmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu, başlatılan soruşturmayla Türk Philips Ticaret AŞ.'nin kusurlu olup olmadığını tespit etmeye çalışacak.

Bu arada, Türk Philips Ticaret AŞ.'nin yanı sıra Dünya Dış Ticaret Ltd. Şti, Melisa Elektrikli ve Elektronik Ev Eşyaları Bilg. Don. İnş. San. Tic. AŞ, Nit-Set Ev Aletleri Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve GİPA Dayanıklı Tüketim Mamülleri Tic. AŞ.'ye de soruşturma açtı.

 

Rekabet Kurumu'ndan Philips'e soruşturma ile ilgili etiketler Rekabet Kurumu soruşturma philips
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.