Rekabet Kurumu'ndan iki uluslararası bankaya flaş ceza!

Rekabet Kurumu, kurumsal krediler alanında faaliyet gösteren 13 banka hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Soruşturmadan iki bankaya ceza çıktı, 11 banka ise ceza almadan soruşturmayı atlattı.

Ceza alan bankalar ING Bank ve The Royal Bank of Scotland Plc. Merkezi Edinburgh İstanbul Merkez Şubesi oldu.

ING Bank'a 21 milyon 112 bin TL, The Royal Bank of Scotland'a ise 66 bin 429 TL ceza kesildi. Cezalar bankaların Türkiye'de elde ettikleri gelirler üzerinden belirli bir oranla kesildi.

Soruşturmaya konu Mitsubishi UFJ Turkey AŞ, Citibank A.Ş., Deutsche Bank A.Ş., HSBC Bank A.Ş., JPMorgan Chase Bank N.A. Merkezi Columbus Ohio İstanbul Türkiye Şubesi, MerriII Lynch Yatırım Bank A.Ş., Société Générale (S.A.) Paris Merkezi Fransa İstanbul Türkiye Merkez Şubesi, Standard Chartered Yatırım Bankası Türk A.Ş., Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Türk Ekonomi Bankası A.Ş. ve UBS AG'ye ise ceza verilmedi.

Rekabet Kurulu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

rekabet

rekabet2

Rekabet Kurumu'ndan iki uluslararası bankaya flaş ceza! ile ilgili etiketler Rekabet Kurumu ıng bank the royal bank of scotland
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.