Rejim, DAEŞ’i Fırat Kalkanı’ndan koruyacak

Suriye'de rejim güçleri, Bab’daki Fırat Kalkanı güçleri ile Rakka yönündeki DAEŞ teröristleri arasında tampon bölge kurdu.

Suriye'de rejim güçleri, Bab’daki Fırat Kalkanı güçleri ile Rakka yönündeki DAEŞ teröristleri arasında tampon bölge kurdu.

Suriye’de Beşşar Esed rejimi güçleri, Fırat Kalkanı Harekatı’nda ele geçirilen Bab’ın güneyinde tampon bölge oluşturarak, harekatın DAEŞ’e karşı ilerlemesine engel olmaya çalışıyor.

DAEŞ REJİM GÜÇLERİNE DİRENİŞ GÖSTERMİYOR

Esed ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist gruplar, son bir hafta içinde Halep’in doğusunda Bab ilçesinin güneyinden ilerlemeye devam ederek Tadif beldesi dahil 22 yerleşim yerini terör örgütü DAEŞ’ten aldı.

DAEŞ, rejim güçlerine karşı kayda değer bir direniş göstermedi.

İlerlemenin neticesinde rejim ordusu ve İran destekli gruplar, PYD/PKK’nın kontrolündeki Münbiç ilçesine ulaştı.

Böylece, Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu tarafından ele geçirilen Bab ilçesinin güneyine konuşlanan rejim güçleri, Rakka’ya giden güzegahı kesti.

Rejim güçleri, ÖSO’nun harekata devam etmesine engel olmak için DAEŞ’le arasına tampon bölge oluşturdu.

Türkiye, DAEŞ’e karşı ortak mücadele çerçevesinde Rakka operasyonunu birlikte gerçekleştirmeyi teklif etmişti.

MÜNBİÇ'TE REJİMİN ROLÜ

Türkiye bir taraftan da Münbiç’teki PYD/PKK teröristlerinin ilçeyi terketmesi ve ABD yönetiminin bu konuda verdiği sözü yerine getirmesi için baskı yapıyor.

Son gelişmelerin ardından, ilçeye ulaşan rejim güçlerinin, iç savaşta yoğun bir işbirliği yaptığı örgüte, bölgede tutunması için doğrudan destek verme ihtimali de güçlendi. ​

Rejim, DAEŞ’i Fırat Kalkanı’ndan koruyacak ile ilgili etiketler ÖSO Münbiç Fırat Kalkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.