Regl ne demek? Regl dönemi ne anlama gelir?

Regl ne demek sorusunun yanıtı merak ediliyor. Özellikle genç kızların muzdarip oldukları regl dönemi, arama motorlarının en çok araıştırılan konusu. Gün geçtikçe yaş skalasının değişmesi ile daha çok araştırılan bir konu haline gelen Regl ile ilgili detaylar haberimizde...

Regl ne demek merak ediliyor. Kişiden kişiye değişkenlik gösterebilen bir durum olan regl, çoğu kişide ağrıya sebep olurken, çoğu kadında ise gecikmeler ile hormonel olarak etkileyebilen fizyolojik bir durumdur. Peki regl dönemi ne anlama gelir? İşte detaylar...

REGL NE DEMEK?

Regl halk arasında adet kanaması olarak bilinmektedir. Kadınların buluğ çağından yani yaklaşık olarak 9 yaşından, menopoz dönemine kadar doğal olarak gerçekleşen bir kanamadır.


Regl Dönemi Ne Anlama Gelir?

Kadın üreme sisteminde bulunan yumurta hücrelerinin, yumurtalık denilen yapılarda olgunlaşması ile rahimin iç dokularında kalınlaşma oluşur. Üretilen yumurta hücresinin döllenmeye uğramaması halinde kalınlaşmış olan dokular dökülür ve belirli bir miktar kan yardımı ile vajinal yoldan vücudun dışarısına atılır. Buluğ çağdan menopoz dönemine kadar her ay yani 21 ile 35 gün aralığında bu süreç oluşur. 3 ile 7 gün arasında devam eden bu süreç kadınlarda doğurganlığı da temsil etmektedir.

Regl ne demek? Regl dönemi ne anlama gelir? ile ilgili etiketler regl regl ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.