Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili'nde oruç tutulacak mı?

2021 yılının ilk kandili olan ve 3 ayların habercilerinden biri konumunda bulunan Regaip Kandili ne zaman sorusu gündemde. 3 ayların müjdecisi Regaip Kandili lütuf, rahmet ve mağfiret anlamlarını taşır. Peki, 2021 Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu?

2021 Regaip Kandili ne zaman sorusuna yanıt arayan vatandaşlar araştırmalarına başladı. Diğer kandiller gibi 3 ayların müjdecisi olarak gösterilen Regaip Kandili bu yıl da yine dualar ve namazlarla idrak edilecek. Peki, Regaip Kandili ne zaman, hangi güne denk geliyor?

2021 Regaip Kandili ne zaman?

3 aylar, 2021 senesinde Receb ayının ilk günü olan 13 Şubat tarihinde başlıyor. 3 ayların başlangıcı akabinde ilk kandil olan Regaip Kandili, 18 Şubat Perşembe gecesinde idrak edilecek. Diğer kandillerden Miraç Kandili 10 Mart, Berat Kandili ise 27 Mart gecesine denk gelmekte.

Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili'nde oruç tutulacak mı?

Regaip Kandili’nde oruç tutulur mu?

Hz. Muhammed (SAV), mübarek gün ve geceler için her daim oruç tutulacağından söz etmiştir. Diyanet’te bu yönde görüş bildirerek mübarek gün ve gecelerde hem bağışlanma hem de kendi hayatımıza çeki düzen verme adına bir fırsat olarak görmemiz gerektiğinin altını çizmiştir.

Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili'nde oruç tutulacak mı? ile ilgili etiketler regaip kandili 2021 Regaip Kandili Regaip Kandili oruç
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.