Regaip Kandili kaç rekat namaz kılınır? Hangi namazlar kılınır?

Regaip Kandili kaç rekat namaz kılınır? Müslüman dünyasının heyecanla beklediği Regaip Kandili geldi. Üç ayların içerisinde yer alan Regaip Kandili bugün idrak ediliyor. Regaip Kandili'nde namaz kılacak olanlar ise kaç rekat namaz kılınacağını merak ediyorlar. Peki Regaip Kandili namazı kaç rekattır? Detaylar haberimizde...

Regaip Kandili kaç rekat namaz kılınır? Regaip Kandili'nde Hacet namazı kılınır. Regaip Kandili ile beraber kaç rekat namaz kılınacağı merak ediliyor. Hacet namazı ise iki, dört ya da on iki rekat şeklinde kılınabilir.Peki Regaip Kandili namazı kaç rekattır?

REGAİP KANDİLİ KAÇ REKAT NAMAZ KILINIR?

Regaip Kandili gecesinde tespih ve hacet namazı kılınabilir. Diğer taraftan namazı da kılabilirsiniz. Regaip namazı akşamla yatsı arasında kılınır. Bundan dolayı saat 20.00 ile 21.15 arasında regaip kandili namazını kılabilirsiniz.

HACET NAMAZI KAÇ REKAT KILINIR?

Regaip Kandili'nde hacet namazı 12 rekat olarak kılabilirsiniz. Regaip Kandili Hacet namazını Kadir Suresi ile olduğu gibi Ayetel Kürsi ile de kılabilirsiniz.

Regaip Kandili kaç rekat namaz kılınır?  Hangi namazlar kılınır?

REGAİB KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Regaip kandili Hacet namazında ilk rekâtta Fatiha ’dan sonra üç defa Âyetel-Kürsî veya Kadir Suresi okunur.

4'er rekat halinde hacet namazını niyet ederek şu şekilde kılıyorsunuz:

Hacet namazı 1. rekatta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî

Hacet namazı 2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Hacet namazı 2. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü +salli +barik

Hacet namazı 3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.

Hacet namazı 4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik +Rabbenâ duaları okunur.

TESBİH NAMAZI KAÇ REKAT VE NASIL KILINIR?

Tesbih namazı dört rekât olup şöyle kılınır:

"Allah rızası için tesbih namazı kılmaya" diye niyet edilerek namaza başlanır.

Sübhâneke'den sonra 15 kere "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber" denir.

Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber" denilir.

Bu tesbih, rükûya varınca 10 kere, rükûdan doğrulunca 10 kere, birinci secdede 10 kere, secdeden kalkınca 10 kere, ikinci secdede 10 kere söylenir.

Böylece her rekâtta 75 tesbih yapılmış olur. İkinci rekâta kalkılınca yine önce 15 kere tesbih okunur, ardından besmele çekilip Fâtiha ve sûre okunup 10 kere tesbih getirilir.

Kalan rekatlar aynı şekilde tekrarlanır ve böylece 4 rekât tamamlanmış ve toplam üç yüz tesbih edilmiş olur.

Tesbih namazı kerâhet vakitlerinde kılınmaz (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 30-31). Tesbih namazında sehiv secdesini gerektiren bir şey olursa, sehiv secdesi normal olarak yapılır, o secdelerde tesbih namazına özgü tesbihat yapılmaz (Tahtâvî, Hâşiye, s. 361).

REGAİP KANDİLİNİN ÖNEMİ

Regaib Gecesi, ihsanlar ve ilahi tecellilere sahne olacağı bildirilen bir gecedir. Bu itibarla bu gecede yapılacak dua, istiğfar ve ibadet, günahların affına vesile olacaktır. Peygamber Efendimiz (sav) bu gecede yapılan duaların kabul olacağını şu hadis-i şeriflerinde bizlere bildirmiştir. "Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez, kabul olunur. Bu geceler Recep’in ilk Cuma gecesi, Şaban’ ın yarısında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramı geceleridir."

Regaip Kandili kaç rekat namaz kılınır? Hangi namazlar kılınır? ile ilgili etiketler Kandil namaz regaip kandili kaç rekat nasıl kılınır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.