Red Dead Redemption 2 ne zaman çıkacak?

Red Dead Redemption 2 ne zaman çıkacak? Merakla beklenen Playstation 4 oyunu Red Dead Redemption 2 oyununun resmi çıkış tarihi duyuruldu. Bu gelişmeyle birlikte tüm dünyada büyük oranda araştırılmaya başlanan oyunu sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. Peki Red Dead Redemption 2 ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

Red Dead Redemption 2 ne zaman çıkacak? İlk oyunu ile büyük sükse yakalayan ve uzun süredir ikinci oyunu beklenen Red Dead Redemption 2'nin resmi çıkış tarihi Playstation resmi hesabından yapılan paylaşım ile duyuruldu. Vatandaşlar da bu konuyu araştırmaya başladılar. Red Dead Redemption 2 ne zaman çıkacak? Playstation satış fiyatı ne kadar olacak? Bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz...

Red Dead Redemption 2 ne zaman çıkacak?

RED DEAD REDEMPTİON 2 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Vahşi Batı’da gerçek anlamda at koşturmak ve aksiyon dolu bir maceraya atılmak için beklememiz gereken süre gitgide azalıyor. Oyunun Ekim 2016’da yapılan ilk duyurusunda çıkış tarihi olarak 2017’nin ikinci yarısı hedeflenmişti. Ne var ki her oyununda olduğu gibi Red Dead Redemption 2’de de belli bir çıtayı tutturmak isteyen Rockstar Games, oyunu önce bu yılın ilk yarısına ve son olarak da -Şubat ayında yapılan açıklamayla- 26 Ekim 2018 tarihine ertelemişti. Neyse ki aradan geçen altı ay içinde herhangi bir erteleme kararı alınmadı ve böylece oyunun çıkışına sadece beş gün kaldı. PS4 ve Xbox One için aynı gün çıkış yapacak olan oyunun online modundaki bazı içeriklereyse ilk olarak PS4 sahipleri erişebilecek.

PLAYSTATION RESMİ HESABINDAN DUYURULDU!

RED DEAD REDEMPTION PC SÜRÜMÜ

Rockstar Games’in yıllardır izlediği politikaya paralel olarak Red Dead Redemption 2’nin PC sürümünün duyurulmamış olması sürpriz olmadı. Zaten ilk oyun da sadece PS3 ve Xbox 360 platformları için çıkış yapmıştı, aradan geçen uzun yıllar sonrası PC sahiplerinin umutları tükenmişti. Red Dead Redemption 2 içinse hala umut var çünkü Grand Theft Auto V için izlenen politika bu oyun için de uygulanabilir. Bilindiği üzere Grand Theft Auto V ilk olarak 2013 yılında PS3 ve Xbox 360 için çıkış yapmıştı, PC oyuncularıysa Los Santos’u ziyaret etmek için 20 ay beklemişlerdi. Umarım süreç benzer şekilde işler ancak PC sahipleri bu kez 20 ay beklemek zorunda kalmazlar.

RED DEAD REDEMPTION 2'NİN KONUSU

Red Dead Redemption 2’nin hikayesi ilk oyundan 12 yıl öncesini konu alacak. 1899 Amerikası’nın vahşi doğasında geçecek olan oyunun başlangıç noktası, Van der Linde çetesinin ilk oyunda da yer alan Blackwater kasabasındaki başarısız soygun girişimi olacak. Bir servete konmayı beklerken kendini kaçış pozisyonunda bulan çetenin peşine sadece kanun adamları değil, ülkenin en iyi kelle avcıları da düşecek. Bu noktada başrolde yer alan ve Dutch’ın sağ kolu konumundaki Arthur Morgan olarak yapmamız gereken hem Vahşi Batı’nın zorluklarıyla mücadele etmek, hem çetenin güvenliğini sağlamak, hem de peşimizdekilerden kurtulmak olacak.

RED DEAD REDEMPTION 2'NİN FİYATI NE KADAR?

Playstation'un resmi satış platformu olan Playstation Store'da açıklanan ön sipariş fiyatları şu şekilde;

Red Dead Redemption 2
Paket
PS4
469,00 TL

Red Dead Redemption 2: Special Edition
Paket
PS4
569,00 TL

Red Dead Redemption 2: Ultimate Edition
Paket
PS4
669,00 TL

RED DEAD REDEMPTION'UN İLK OYUNU!

Red Dead Redemption (RDR olarak kısaltılabilir), Rockstar San Diego ile Rockstar North tarafından geliştirilip, Rockstar Games tarafından yayımlanan, üçüncü şahıs nişancı persfektifine sahip, açık uçlu aksiyon-macera türündeki Western video oyunu. Xbox 360 ve PlayStation 3 platformları için Kuzey Amerika'da 18 Mayıs 2010'da, geri kalan bölgelerde ise 21 Mayıs 2010'da yayımlandı. 2004'te piyasaya sürülen Red Dead Revolver'ın konu bakımından olmasa da isim olarak devamı niteliğindedir.

Oyunun konusu; 1911 yılının Vahşi Batı'sında, ABD ile Meksika sınırları civarında geçmektedir. Eski bir kanun kaçağı olan John Marston'ın ana karakter olarak yer aldığı oyunda; eşi ve çocukları devlet tarafından rehin alınan Marston'un, eski çete üyelerini yakalamak için verdiği mücadele konu edilmektedir.

Piyasaya sürülmesinin ardından Red Dead Redemption, oyun incelemeleri derleme sitelerinden Metacritic ve GameRankings'ten iki platform için de 100 üzerinden 95 gibi bir ortalama aldı. Bu puanla oyun, Xbox 360 ve PlayStation 3 platformları için yayımlanan oyunlar arasında en yüksek 3. ortalamaya sahip oyun oldu. 8 Haziran 2010 itibarıyla oyunun, toplamda 5,2 milyonluk satış rakamına ulaştığı belirtildi. Elde edilen satış rakamlarının ardından Rockstar Games, oyun için beş indirilebilir içerik yayınladı. Ekim 2010'da, bu paketlerin tek bir diskte toplandığı versiyon olan Red Dead Redemption: Undead Nightmare'in hazırlandığı duyuruldu. Undead Nightmare ise 26 Kasım 2010'da satışa sunuldu.

Oynanış

Oyunun ana karakteri John Marston
Red Dead Redemption, aksiyon-macera türünde, açık uçlu bir oynanışa sahip bir oyundur. Oyuncuların John Marston adındaki karakteri üçüncü şahıs bakış açısından kontrol ettiği oyunda, oyuncular haritada istedikleri şekilde, serbestçe dolaşabilirken, çevredeki nesneler, insanlar ve hayvanlarda sürekli etkileşim halindedir.

Oyun, ana senaryosunun içerisinde gerçekleşen görevlerin yapılmasıyla ilerlemektedir. Haritanın çeşitli yerlerinden alınan görevler tamamlandıkça yeni görevler açılmakta, bir görevde başarısız olunması durumunda ise görev tekrar yapılmaktadır. Ana senaryodaki görevlere ek olarak oyuncular, çevrede gerçekleşen rastgele olaylarda etkin rol oynayabilmektedir. Haritada belli yerlerde bulunan yabancılardan alınan görevler ise, senaryoya dahil olmayan yan görevleri oluşturur. Bu görevlerin yapımında belirli bir sıra mevcut değildir. Tüm bu görevlerin yanında haritada dolaşırken karşılaşılan soygun, çatışma gibi bazı olaylara da istenildiği takdirde iyi veya kötü tarafta yer alarak dahil olunabilmektedir.  Oyundaki davranışlarla paralellik gösteren ve pozitif ya da negatif olarak değişen bir "onur" sistemi vardır. Kaçırılan birisini suçluların elinden kurtarmak, kasabanın bankasından çalınan parayı geri götürmek gibi hareketler sayesinde onur seviyesi artarken, masum insanları öldürmek veya çeşitli suçlar işlemek onur seviyesinin düşmesini sağlamaktadır. Onur seviyesinin yüksek olması durumunda çevresindekiler Marston'a güvenmekte ve ondan yardım istemekte çekinmezken; düşük olması durumunda ise Marston'a yaklaşmaktan korkmakta, kimi zaman da karakteri öldürmekle tehdit etmektedirler. Benzer şekilde karakterin "şöhret"i de ana ve yan görevler yapıldıkça artmaktadır. Tüm bunların yanında silah düellolara katılmak, ödül avcılığı yapmak, bitki toplamak, kumar oynamak, et veya derileri için hayvanları avlamak gibi çeşitli aktiviteler yapılabilmektedir.

Yapılan görevlerin sonucunda oyuncular, görevlerin zorluğuna göre miktarı değişen para ödülü kazanmaktadır. Kazanılan paralar karşılığında, haritanın çeşitli yerlerinde bulunan dükkân, silah satıcısı, terzi gibi yerlerden; silah, mermi, giysi gibi çeşitli malzemeler satın alınabilmektedir. Öldürülen hayvanların derileri, etleri veya boynuzları satılarak para kazanılabildiği gibi toplanan çiçeklerin satılması, başına ödül konan suçluların yakalanması ve poker, bilek güreşi gibi oyunların oynanması sonucu da para kazanılabilmektedir.

Çeşitli türlerdeki atlar oyundaki ulaşımın temelini oluşturmaktadır. Atların yanında tren, at arabası ve posta arabası da yolculuklarda kullanılabilecek ulaşım araçlarındandır. Yüzme gibi bir seçeneğin olmadığı oyunda ana karakter John Marston; su içinde derin yerlere gittiğinde boğulmaktadır.

Çatışmalar

Oyunun temelini oluşturan çatışmalar, üçüncü şahıs nişancı perspektifinden gerçekleşmektedir. Çeşitli nesnelerin arkasında siper alabilen oyuncular, otomatik veya serbest bir şekilde nişan alabilmekte ve düşmanın vücudunun çeşitli yerlerine ateş edebilmektedir. Farklı yerlerinden yaralanan düşmanların tepkileri, vuruldukları yerlere göre değişiklik gösterir. Kement yardımıyla ise düşmanlar canlı olarak yakalanabilmektedir. Oyunda; yumruk, bıçak, kement, tabancalar, tüfekler, av tüfekleri, dürbünlü tüfekler ve fırlatılabilen silahlar olmak üzere sekiz temel silah grubu bulunmaktadır. Bu gruplar da kendi içlerinde çeşitli türden silahları içermektedir. Bunların yanında karakterlerin taşıyamadığı ve sadece belirli yerlerde bulunan mitralyöz ile top da oyunda yer almaktadır.

Oyunda, çatışmalar sırasında kullanılabilen "Dead-Eye" adında bir nişan sistemi vardır. Mermi zamanı benzeri bir özellik olan "Dead-Eye" sayesinde ekran rengi değişir ve zaman akışı yavaşlar. Ardından oyuncular, düşmanların çeşitli yerlerini işaretler. "Dead-Eye" süresi dolduğunda ise karakter, işaretlenen yerlere sırasıyla ateş eder. "Dead-Eye" özelliğinin kullanımı, senaryonun ilerlemesiyle giderek zorlaşmaktadır.

Red Dead Redemption 'da, Rockstar Games'in diğer bir oyun serisi Grand Theft Auto 'dakine benzer bir aranma sistemi vardır. Sivilleri öldürmek veya hırsızlık yapmak gibi suçlar işlendiğinde, olayı gören kişiler, görgü tanığı olarak en yakındaki polis memuruna gitmekte ve olayı anlatmaktadır. Tanığa sus payı vermek ya da tanığı öldürmek suretiyle olayı polislerin öğrenmesi engellenebilir. Olayın polisler tarafından öğrenilmesi halinde karakterin başına ödül koyulmakta ve haritada beliren dairenin sınırları dahilinde polis tarafından aranır duruma gelmektedir. Suç işlenmeye devam edilmesi halinde aranma seviyesi yükselmekte, haritadaki dairenin sınırları ile karakterin başına konulan ödül miktarı artmaktadır. Dairenin sınırlarının dışında belli bir süreliğine kalınması halinde aranma seviyesi düşer, belli bir süre sonrasında ise tamamen kaybolurken, karakterin başına konulan ödül devam etmektedir. Belirli noktalarda bulunan telgraf istasyonlarına gidilmesi ve bir özür mektubu yazılması ya da işlenilen suçlar karşılığında para verilmesi suretiyle kişi, suçlarından tamamen temizlenir. Oyunda dağ aslanları, kurtlar ve ayılar gibi yırtıcı tehditler de mevcuttur. Ayılar sadece haritanın Kuzeybatısındaki ormanlarda bulunurken, dağ aslanları genellikle dağlık-kayalık yerlede, kurtlar ise hemen her yerde bulunurlar. Bunun yanında çakal ve geyik gibi hayvanlar bütün haritayı mesken tutarlar. Hayvanların davranışları gerçeğe oranla kısmen gerçekçi yapılmıştır, asıl olarak hayvanların oyuncuya zorluk çıkararak bir "challenge" durumuna geçmesi amaçlanmıştır.

Ulaşım
Red Dead Redemption 'da ulaşım, öncelikli olarak atlar yardımıyla sağlanır. Doğadaki yabani atların kementle yakalanıp evcilleştirilmesi veya kasabalarda bulunan dükkânlardan, türlerine göre farklı fiyatlara sahip olan atların satın alınmasıyla karaktere ait bir ata sahip olunabilmektedir. Oyunda bulunan 19 tür at; dayanıklılık, güç ve hız gibi yönlerden farklılıklar gösterir. Karakterin ıslık çalması halinde sahibi olduğu at, karakterin yanına gelmektedir. Bununla birlikte Meksika sınırlarında ise eşek de kullanılabilir.

Tek atın çektiği at arabası ve iki ya da dört atın çektiği posta arabası da sürülebilmektedir. Bu arabalara yolcu olarak binilmesi halinde ise seyahat halindeyken silah kullanabilme imkanı sunulur. Kasabaların belirli yerlerinde bulunan at arabalarıyla ise para karşılığında istenilen yere gidilebilmektedir.

Uzun mesafelere ulaşmak için, haritanın büyük bir kısmında dolaşan trenler bulunmaktadır. Otomobil, vapur ve sal da sadece bazı görevlerde gözüken; fakat oyun esnasında kullanılmayan ulaşım araçları arasındadır.

Aktiviteler
Red Dead Redemption 'da görevlerin dışında yapabilecek çeşitli aktiviteler bulunmaktadır. Bunların başında "challenge"lar gelmektedir. "Challenge"lar; belli bir hayvan türünden belli sayıda öldürme, belli bir türdeki çiçekleri toplama, silahlar yardımıyla belli aksiyonları yerine getirme ve haritanın bir yerlerine gizlenmiş defineleri, çeşitli yerlerden ele geçirilen define haritaları yardımıyla bulmaya dayanan birtakım görevlerden oluşmaktadır. Her "challenge"ın 10 seviyesi vardır ve seviye arttıkça oyuncunun şöhreti de artış gösterir.

Yan görevler
Oyundaki yan görevlerden en çok öne çıkanı "yabancılar" adı verilen karakterlerdir. Genellikle Grand Theft Auto IV'teki "rastgele karakterler" göreviyle benzerlik göstermekte olan bu karakterler, haritanın çeşitli bölgelerinde yer almaktadır ve eğer oyuncu bu karakterlerin bulundukları mekanın yakınlarındaysa, haritada soru işareti ("?") belirerek bulundukları yer gösterilmektedir. Bu yabancı görevlerindeki karakterlerin bazıları her ne kadar ana hikâyede karşılaşılan karakterler olsa da yabancıların görevleri oyunun ana hikâyesinden bağımsızdır. Karakterler genellikle Vahşi Batı'da yardıma muhtaç kişilerden oluşmaktadır. Oyuncular, ana karakter John Marston (veya Jack Marston) olarak bu karakterlerin verdiği işleri tamamlamalıdır. Bu görevlerinin yanı sıra, oyunda yan görev olarak işçilik, avcılık, poker gibi mini oyunlar, çetelerin mekanlarını basıp haydutları temizleme ve başına ödül konmuş aranan haydutları yakalayıp devlete teslim etme veya öldürme gibi 1900'lü yılların Vahşi Batı'sını sonuna kadar oyunculara yaşatan çeşitli yan görevler de oyuncuları beklemektedir.

Çok oyunculu
Oyunun çok oyunculu modu da en az oyunun tek oyunculu modu kadar büyük ve kapsamlıdır. Oyuncular dünya üzerindeki diğer oyuncularla birlikte Free Roam adı verilen özgürce gezebilecekleri bir oyun modunda oynayabilmektedir. Bu Free Roam modu, oyunun tek oyunculu moduyla benzerlik göstermektedir; oyuncular genellikle özgürce gezip vakit geçirmekle beraber yan görevleri yapabilir, haydutların mekanlarını basabilir, "challange"ları tamamlayıp avcılık gibi çeşitli görevler de yapabilmektedir. Oyuncular isterlerse diğer oyuncularla birlikte posse adı verilen kendi çetelerini kurup takılabilmekte, haydutların mekanlarını çetesiyle birlikte basabilmekte, Vahşi Batı'nın azılısı haline gelebilmektedir. Oyunun tek oyunculu modunda bulunan hemen hemen her şey kusursuz bir şekilde çok oyunculu modunda da bulunmaktadır. Free Roam'un yanı sıra, rekabete dayalı modlar da öne çıkmaktadır. Özellikle diğer oyunlardaki alışıla gelmiş Deathmatch modu, Red Dead Redemption'da Vahşi Batı tarzına özgün bir isim olarak Shootout adıyla oyuncuların karşısına çıkmaktadır. Team Deathmatch'in adı ise Gang Shootout olarak belirlenmiştir. Bunların yanı sıra Hold Your Own, Grab the Bag, Gold Rush gibi çeşitli rekabet ve çatışmaya dayalı modlar bulunmaktadır. Oyunun tek oyunculu modunda bulunan düellolar, çok oyunculu modunda da oyuncular arasında gerçekleştirilmektedir. Oyuncular kendilerini geliştirerek seviye atlayıp puan kazanabilmekte, yeni silahlar, yeni binek hayvanları ve yeni karakterler açabilmekte, "şerif" rütbesine kadar yükselip profesyonelliğe ulaşabilmektedir.

Konusu
Özet
Oyun 1911'in Vahşi Batı'sında, ABD ile Meksika sınırı arasındaki bölgede geçmektedir. Oyunun ana karakteri olan eski bir çete üyesi olan John Marston'un eşi Abigail ve oğlu Jack, devlet ajanları tarafından kaçırılır. Ajanlar John'a, eski çetesinin liderleri Bill Williamson ve Javier Escuella'yı yakalaması karşılığında ailesini serbest bırakacaklarını söyler. Başka bir seçeneği olmayan John, artık Fort Mercer'da kendi çetesini yöneten eski arkadaşı Bill Williamson'u yakalamak veya öldürmek için New Austin'e doğru yola çıkar. Williamson'u yakalamak için gittiği Fort Mercer'da Williamson'ın çetesinin üyeleri tarafından vurulan John, ölüme terk edilir. Bonnie MacFarlane adındaki bir çiftçi, John'u yaralı bir halde bulur ve onu iyileşmesi için doktora götürür.

Birkaç güne kadar iyileşen Marston, MacFarlane ailesinin yaptıkları karşısında kendisini onlara karşı borçlu hisseder ve çiftlikteki işler konusunda yardımcı olmaya çalışır. Öte yandan, Fort Mercer'a yapmayı planladığı saldırı için çeşitli kişilerin yardımlarından yararlanmaktadır. Armadillo kasabasının şerifi Leigh Johnson ile adamı, dolandırıcı Nigel West Dickens, mezar soyguncusu Seth Briars ve sarhoş silah tüccarı İrlandalı ile yaptığı plan sonucunda Fort Mercer'a, Truva Atı benzeri bir taktikle baskın yaparlar. Şerif ve adamıyla birlikte kaledeki herkesi öldüren John, Bill Williamson'un, eski çete üyelerinden Javier Escuela'nın yardımını almak için Meksika'ya kaçtığını öğrenir. Bunun üzerine İrlandalı ile Marston, iki ülke arasındaki sınırı belirleyen nehir üzerinden Meksika'ya geçerler.

Marston Meksika'da, Albay Agustin Allende ve Yüzbaşı Vincente de Santa ile, aynı zamanda ordu ile savaş içinde olan devrimcilerin lideri Abraham Reyes ile çift taraflı olarak çalışmaya başlar. Allende; Marston'a, kendisi için çalışması karşılığında Williamson ve Escuela'yı vereceğini söylese de bir süre sonra ona ihanet eder ve de Santa, Marston'u devrimcilerle birlikte hareket ettiği gerekçesiyle öldürmeye kalkar. Fakat olaydan sağ olarak kurulan Marston, devrimcilerle iş birliği yaparak de Santa'nın öldürülmesine yardım ederken, sonrasında ise Escuella'yı sağ olarak ele geçirir. Marston'u kontrol eden oyuncular, Escuella'nın yakalanmasının ardından yaşaması veya ölmesi yönünde bir karar vermek durumunda kalırlar. Olayın arından Reyes ve adamlarıyla birlikte Allende'nin villasına baskın yapılır. Allende ve Williamson bu baskında öldürülürken, Marston'un arkadaşı Luisa da Reyes'i kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeder. Orduya vurulan bu darbenin ardından çevre illerin kontrolünü ele alan Reyes'in önderliğindeki devrimciler başkente doğru yola çıkarken, Marston da Blackwater'a dönerek hükümetle arasında bağlantıyı sağlayan Edgar Ross ile görüşmeye gider. Fakat Ross; Marston'a, uzun bir aradan sonra saklanmayı bırakıp ortaya çıkan çete lideri Dutch (Hollandalı anlamına gelmektedir) van der Linde'yi öldürmeden ailesini göremeyeceğini söyler. Van der Linde, bu sıralarda civardaki Birleşik Devletler ordusuyla çatışma halindedir.

Yapılan şantajın ardından Marston, mecburen Ross ve beraberindeki askerlerle birlikte Hollandalı'nın saklandığı dağlık mekana saldırı düzenler. Çatışmaların ardından dağların yüksek kısımlarına kadar kaçan Hollandalı'yı takip eden Marston, bir uçurumun kenarında onu kıstırır. Yakalanmak yerine ölümü seçen Hollandalı, kendisini uçurumdan aşağı bırakarak intihar eder.

Sonunda hükümetle olan anlaşması gereğince ailesini görmesine izin verilen Marston, kendisine verilen adresteki çiftliğe gider. Sonunda çiftliğinde; karısı Abigail, oğlu Jack, amcası ve köpekleri Rufus'la birlikte yaşamaya başlar. Burada geçirdiği birkaç günün ardından Edgar Ross'un önderliğindeki askerler, çiftliğe baskın düzenler. Abigail evin içinde saklanırken; John Marston, oğlu Jack ve amcası askerlerle çatışmaya başlar. Bu sırada amca vurulur. Çatışma devam ettiğinden kendisiyle çok fazla ilgilenilmediğinden kısa bir süre sonra hayatını kaybeder. Hemen sonrasında Marston, karısı ile oğlunun güvenliğini sağlamak amacıyla ahıra kaçmasına yardım eder. Her ikisini de burada bulunan ata bindirir ve arka kapıdan göndererek olay yerinden uzaklaşmasını sağlar. Birkaç dakika sonrasında ahırın kapısını aralıyarak bakar. Onlarca kişi, kapıya doğru silah tutmaktadır. Derin bir nefes alarak kapıyı açar. Birkaç adım attıktan sonra silahını çıkarır ve ateş etmeye başlar; fakat sadece birkaç kişiyi vurabilir. Hemen sonrasında ise onlarca kişi üzerine kurşun yağdırmaya başlar. Direnmeye çalışsa da kendisini sırtüstü yere bırakarak hayatını kaybeder. Silah seslerini duyan Jack ve Abigail ise çiftliğe geri dönerler. John'un cansız bedeniyle karşılaşırlar, askerler ise gitmiştir. John ile amcasını çiftliğin yakınlarındaki bir tepeye gömerler.

Sahnenin ardından oyun üç yıl sonrasına, 1914'e atlar. Büyümüş olan Jack, ailesinin mezarları başında durmaktadır (annesi Abigail de hayatını kaybetmiştir; fakat ölümüyle ilgili bir bilgi verilmemektedir). Sonrasında ise artık emekli olmuş Edgar Ross'u bulmak amacıyla Blackwater'a gider. Burada hükümet adına çalışan birinden Ross'un, Meksika sınırındaki nehir kenarında yaşamını sürdürdüğünü öğrenir. Oraya ulaştığında ördek avlamakta olan Ross ile kısa süreliğine konuşur. Ardından silah düellosuna girişen ikiliden Jack galip çıkarak Ross'u öldürür ve babasının intikamını alır. Arkasını dönüp oradan uzaklaşmasıyla oyun sonlanır.

Oyunun baş karakteri olan John Marston, Bill Williamson, Javier Escuella ve Dutch van der Linde ile birlikte Batı'nın en tehlikeli dörtlüsü olarak görülmekteydi. Edgar Ross ise en son John Marston'ı öldürdükten sonra şeref madalyası ile ödüllendirilip emekli olmuştur.

Oyunun Aldığı Ödüller
Yayınlanmasından itibaren birçok ödülün sahibi olan Red Dead Redemption, birçok kaynak tarafından 2010'un en iyi oyunu olarak gösterildi. Oyun Spike Video Oyun Ödülleri'nde Yılın Oyunu ödülünün sahini olurken; başta GameSpy, GameSpot, Good Game, Computer and Video Games, Joystiq, Gamasutra, GamesRadar ve Machinima.com, olmak üzere birçok otorite tarafından 2010 Yılının Oyunu seçildi. Müzikleriyle de oldukça beğeni toplarken GameSpot, Machinima.com ve Spike TV'den müzikleri için ödüller kazandı. José González ise, oyun için bestelediği "Far Away" şarkısıyla Spike TV tarafından verilen En iyi Oyun Şarkısı ödülünün sahibi oldu. Grafikler Kore Oyun Konferansı ve Good Game adlı televizyon programından ödül aldı. Red Dead Redemption: Undead Nightmare ise Spike TV X-Play ve Game Revolution'dan Yılın En İyi İndirilebilir İçeriği ödülünün sahibi oldu.

Red Dead Redemption 2 ne zaman çıkacak? ile ilgili etiketler Playstation Red Dead Redemption 2 ne zaman çıkacak fiyatı ne kadar olacak Rdr2
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.