Recep Çavdar kimdir? Av Dönüşü konusu ne? Hangi ödülü aldı?

Yönetmen ve oyuncu Recep Çavdar'ın "Av Dönüşü" filmi İngiltere'den ödülle döndü. Recep Çavdar'ı ve filmini merak edenler araştırmalarını bu yönde yaptı. Recep Çavdar kimdir? Av Dönüşü filmi konusu ne? Hangi ödülü aldı? Yanıtları bu haberde...

Yönetmen Recep Çavdar'ın "Av Dönüşü" filmi, Uluslararası Bristol Bağımsız Film Festivali'nde ödül aldı. 10 film arasında birinci gelen "Av Dönüşü"nün yönetmeni Çavdar ayakta alkışlandı. Recep Çavdar kimdir? Av Dönüşü filmi konusu ne? Hangi ödülü aldı? Ünlü yönetmenin aldığı ödül ve filmiyle ilgili bilgileri sizin için derledik.

Recep Çavdar kimdir? Av Dönüşü konusu ne? Hangi ödülü aldı?


RECEP ÇAVDAR'IN AV DÖNÜŞÜ FİLMİNE ÖDÜL
Yönetmen Çavdar'ın "Av Dönüşü" filmi, Uluslararası Bristol Bağımsız Film Festivali'nde "En İyi Kısa Film" ödülünü kazandı.

Bristol şehrindeki Everyman Bristol Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ödül törenine farklı ülkelerden çok sayıda yönetmen, senarist, yapımcı ve sanatçı katıldı. Kategorisinde yarışan 10 film arasında birinci gelen "Av Dönüşü"nün yönetmeni Çavdar ayakta alkışlandı.

Bunun ilk filmi olduğunu ve festivalin filmi tanıtma fırsatı sunduğunu belirten Çavdar, yurt dışında Türkiye'yi temsil ederek ödülle dönmüş olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Ödülün, genç yönetmen arkadaşları yüreklendirmesini temenni ettiğini ifade eden Çavdar, "Ödül vasıtasıyla Türk sinemasına mütevazı bir katkı sunabileceksek ne mutlu bize." diye konuştu.

Çavdar yapımcılığını da üstlendiği filminde başrol karakterlerinden birini de canlandırdı. Çekimleri Şanlıurfa'da yapılan film, Anadolu'nun bir köyünde yaşayan avcı İsmail ile çoban Mehmet arasında geçen bir olayı konu alıyor.

 AV DÖNÜŞÜ KONUSU
Av Dönüşü bir köpek ve sahibi arasında geçenlere odaklanıyor. İsmail avdan köyüne dönerken köyün çobanı olan Mehmet’e rastlar. Mehmet saf bir adamdır, deli değildir saftır sadece. Mehmet İsmail’i oturduğu ağacın dibine davet eder. Sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış olan İsmail daveti kabul eder.

AV DÖNÜŞÜ KÜNYESİ
Yönetmen: Recep Çavdar
Senaryo: Recep Çavdar
Görüntü Yönetmeni: İlker Berke
Kurgu: Ayhan Ergürsel
Oyuncular: Recep Çavdar, Ufuk Bayraktar, Fatma Tuba Salgın
Yapımcı: Recep Çavdar

Recep Çavdar kimdir? Av Dönüşü konusu ne? Hangi ödülü aldı? - Resim : 2

RECEP ÇAVDAR KİMDİR?
4 Temmuz 1983 yılında İstanbul'da doğan Recep Çavdar, Türk oyuncu ve yönetmendir. Sinema alanında 2010-2016 yılları arasında birçok televizyon dizisi ve sinema filminde rol aldı. 2014 yılından bu yana oyunculukla beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Gösteri Sanatları Akademisinde Dramatug olarak çalışmaktadır.

Recep Çavdar kimdir? Av Dönüşü konusu ne? Hangi ödülü aldı? - Resim : 3

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler
Av Dönüşü - 2017

1. Vergi Müfettişleri Vakfı Kısa Film Yarışması, Finalist. 2017
3. Marmaris Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Gösterim Seçkisi. 2017
18. İzmir Kısa Film Festivali, Ulusal Kurmaca Dalı, Finalist. 2017
7. Malatya Uluslararası Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Finalist. 2017
17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, Kurmaca Dalı, Finalist. 2017

Recep Çavdar kimdir? Av Dönüşü konusu ne? Hangi ödülü aldı? ile ilgili etiketler recep çavdar kimdir av dönüşü konusu ne hangi ödülü aldı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.