Recep ayının ilk gecesi ne zaman? Faziletleri neler? 2021 Mübarek ÜÇ AYLAR ne zaman başlıyor?

Mübarek üç aylar Ocak ayının gelmesiyle birlikte müslüman vatandaşların gündem konusu oldu. Üç ayların ilki olan Recep ayı ile birlikte Ramazan hasreti de artacak. 2021 yılının ilk kandili ne zaman kutlanacak? Recep ayının ilk gecesi ne zaman?

Recep ayının ilk gecesi ne zaman sorusu, mübarek üç ayların yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların merak konusu oldu. Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç aylar, bu yıl ne zaman başlayacak? Müslüman dünyasının en önemli günlerinden olan kandillerin tarihleri ve detaylar haberimizde.

RECEP AYININ İLK GECESİ NE ZAMAN?

2021 Üç ayların tarihi yaklaştıkça müslümanların da heyecanı artıyor. Bu yıl recep ayının ilk gecesi 13 Şubat 2021 günü olarak belirlendi. Yılın ilk kandili Regaip Kandili ise 18 Şubat akşamı idrak edilecek.

2021 üç aylar başlangıcı - İlk kandil ve Receb Ayı başlangıç tarihi ne zaman?

RECEP AYININ İLK GECESİNİN FAZİLETLERİ NELER?

Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhari, Savm, 52-53; Müslim, Sıyam, 173-79). Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dini bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

İŞTE ÖNEMLİ TARİHLER

Üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili ise yine Receb ayında 10 Mart günü olacak.

25 Mart 2020 Çarşamba günü başlayacak olan Şaban ayında ise 27 Mart günü Berat Kandilidir.

Üç ayların son ayı olan Ramazan ayında ise çok önemli bir gece olan Kadir Gecesi 8 Mayıs günüdür.

Recep ayının ilk gecesi ne zaman? Faziletleri neler? 2021 Mübarek ÜÇ AYLAR ne zaman başlıyor? ile ilgili etiketler İslamiyet üç aylar recep ayı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.