Recep Ayı fazileti nedir? Üç aylar ile ilgili hadisler nelerdir?

Recep Ayı fazileti nedir? Tüm Müslüman aleminin heyecanla beklediği üç aylar geldi. İslam'ın en önemli ayları olarak kabul edilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcı üç ayların ilk namazı bu akşam kılınacak. Akşam namazını kılmak için camilere akın edecek vatandaşlar namaz saatlerini araştırmaya başladı. İşte Recep Ayı fazileti nedir? Üç aylar ile ilgili hadisler nelerdir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Recep Ayı fazileti nedir? İslam dünyasının en önemli günleri üç aylar bugün resmen başlıyor. Hicri Takvime göre Recep ayı ile başlayacak ilk kandil ise Regaip Kandili olarak idrak edilecek. İslam'ın en önemli ayları olarak kabul edilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcı üç ayların ilk namazı bu akşam kılınacak. Üç ayların başlangıcının ilk akşam namazını kılmak isteyen vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. İşte Recep Ayı fazileti nedir? Üç aylar ile ilgili hadisler nelerdir?  Merak edilen detaylar haberimizde...

RECEP AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Üç aylar ve Recep ayı bu yıl 25 Şubat Salı günü (bugün) başladı..

ÜÇ AYLARDA ORUÇ TUTULUR MU?

Diyanet İşleri Başkanlığı, üç aylarda oruç tutma konusunda bazı bilgiler verdi. İşte o bilgiler;

"Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185).

Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79). Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir."

 RECEP AYININ ANLAMI

Receb ayı Hicrî ayların yedincisi ve Ramazan’dan iki ay öncesidir. Fazileti bakımından ayrı bir yeri vardır. Regaib ve Mi’rac gibi mübarek geceleri içinde bulundurması, faziletini daha da arttırmaktadır. Ayrıca, Kur’ân’da haram ayları olarak geçen dört aydan birisi olması, Müslüman kalblerdeki yerini bir kat daha daha artırmıştır.

RECEP AYI NEDİR?

Muharrem ile başlayan ve Zilhicce ile sona eren Kamerî takvim aylarının yedincisi olan Receb, aynı zamanda "üç aylar"ın ilkidir.

 Cahiliye devrinde Araplar, putları için bu ayda kurban keserlerdi. Araplar arasında mukaddes bilinen Receb ayı, haram aylardan (eşhur-i hurum) biridir. Diğer üç haram ay ise, Zilkade, Zilhicce ve Muharrem idi. Receb ayı, birbirini takip eden aylardan hemen sonra gelmediği ve yedinci sırada olduğu için "Recebül-ferd" adı da verilmiştir.

Receb ay'ı, içinde iki kandil gecesi bulunması açısından da faziletli bir aydır. Receb ayının ilk cuma gecesi Regaib kandilidir. İslâm âlimleri, Hz. Peygamber (s.a.s)'in bu gecede Yüce Allah'ın manevi ikramlarına eriştiğini, bu sebeple şükür ve haced için namaz kıldığını bildirmektedirler. Bu gece hakkında halk arasında bilinen şekliyle, Regaib gecesi Hz. Peygamber (s.a.s)'in anne rahmine düştüğü gecedir, tarzındaki ifade yanlış bir iddiadan ibarettir.

Recep Ayı fazileti nedir? Üç aylar ile ilgili hadisler nelerdir? ile ilgili etiketler Kandil Ramazan oruç recep ayı fazilet müslüman alemi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.