Receb ayında oruç tutmanın faziletleri nelerdir? Receb ayında kaç gün oruç tutulur?

Receb ayı oruç tutmanın faziletlerini ve kaç gün oruç tutulması gerektiğini sizler için derledik. Üç aylara girerken Müslüman alemi, Receb ayında kaç gün oruç tutmalı ve oruç tutmanın faziletleri nelerdir merak ediyor…

Receb ayı oruç tutmanın faziletlerini ve kaç gün oruç tutulur, Receb ayına saatler kala araştırılmaya başlandı. Allahın ayı olarak bilinen üç aylardan Receb ayı 13 Şubat 2021 Cumartesi günü başlayacak.

Üç ayların gelmesi ile vatandaşlar dini ibadetlerini nasıl yerine getirmesi gerektiğini araştırıyor. 

3 aylar orucu kaç gün tutulur? 3 aylar orucu nasıl tutulur?

3 aylar orucu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun açıklamasına göre Hz. Muhammed üç aylarda bol bol nafile orucu olarak ibadetini gerçekleştirirdi. Ancak 3 aylarda kaç gün oruç tutulur sorusunun kesin bir yanıtı yoktur.

Hadis-i Şerifler ile Receb ayında tutulan orucunda sevaplarının olduğu ama Ramazan ayı ile karıştırılmaması gerektiği bilinmektedir. Receb ayı nafile orucu olarak ibadet edilir.

Receb ayında oruç tutmanın faziletleri nelerdir? Receb ayında kaç gün oruç tutulur?

Üç aylar oruncuna nasıl niyet edilmeli?

Üç aylarda kişi oruç tutmak istediğinde öncelikle kaza orucu olan kişi, önce kaza orucunu tutmalı ardından da nafile oruç tutmak isterse onları tutabilir. Önce kaza oruçlarını tutması daha doğru olacaktır. Böyle bir orucu tutacak kişinin durumu ve niyeti de önem arz etmektedir. Diğer ibadetlerde olduğu gibi oruç ibadetinde de niyet çok önemlidir. Orucun sahih olması için niyet şart. Kalben niyet kâfi olacaktır. Oruç için sahura kalkmak da niyet sayılmaktadır.

Receb ayında oruç tutmanın faziletleri nelerdir? Receb ayında kaç gün oruç tutulur? ile ilgili etiketler Receb ayı oruç tutmanın fazileti nedir kaç gün oruç tutulur
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.