Reasürans nedir? Reasürans ne demek?

Hazine ve Maliye Bakanlığınca reasürans kapasite ihtiyacının karşılanması için Türk Reasürans AŞ kuruldu. Şirketin Genel Müdürlüğüne Selva Eren atandı. Birçok kişi reasürans'ın ne anlama geldiğini araştırıyor. Peki, Reasürans nedir? Reasürans ne demek? Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk sigorta sektörünün büyümesine katkı sağlamasına adına Türk Reasürans AŞ kuruldu. Türk Reasürans piyasası ihtiyaçları doğrultusunda kapasite artışı sağlayacak. Doğal afet riskleri havuzunun yönetimi görevini üstlenecek olan Türk Reasürans AŞ’nin maliyet avantajı yaratması ve havuza yerli reasürans kapasitesi sağlaması planlanıyor. Vatandaşlar reasürans'ın ne demek olduğunu araştırıyor. Peki, Reasürans nedir? Reasürans ne demek? Detaylar haberimizde...

Reasürans nedir? Reasürans ne demek?

REASÜRANS NEDİR?

Sigorta şirketlerinin üstlerindeki riskleri tekrar sigortalatarak kendilerini güvence altına almasına reasürans denir. Reasürans işinde uzmanlaşan şirketlere ve bu şirketlerde çalışan reasürans konusunda uzman kişilere reasürör denir.

Reasürans sayesinde, sigorta şirketleri, kendi mali kapasitelerinin çok üzerindeki risklere teminat verebilir. Reasürörlere devredilen riskler, dünyanın her tarafında reasürans yapan şirketlere dağılır. Böylece, özellikle büyük risklerin etkileri bölünür ve uluslararası mali piyasalara dağılarak karşılanabilir hale gelir. Sigorta şirketleri, reasürans işinde genellikle riski veren taraf olmakla birlikte, bazen risk kabulü de yaparlar. Sigorta şirketlerinin reasürans işi kabulü, çoğu kez havuzlar yoluyla olur.

Sigorta şirketleri, risklerin tümünü reasürörlere devretmez, bir kısmını kendileri üstlenir. Sigorta şirketlerinin kendilerinde kalan bu riske saklama payı denir.

Sigorta şirketleri, devrettikleri riskler karşılığında reasürörlere prim öderler. Reasürörler ise, sigorta şirketlerine, üstlendikleri risklerden kaynaklanan hasar tazminatlarını ödedikleri gibi, kendilerine devrettikleri riskler için ayrıca bir de komisyon ödemesinde bulunurlar.

REASÜRANS NE DEMEK?

Reasürans ekonomik alandaki bir tanım olarak kullanılırken en kısa tabirle “sigortanın sigortalanması” anlamına geliyor. Yani bir tür sigorta olarak adlandırılabilecek reasürans kelimesi bu alanda hizmet sunan kurumların oluşabilecek riskler karşısında sigortalanması olarak tanımlanabilir. TDK'ya göre reasürans kelimesinin anlamı ise şöyle; Bir sigorta ortaklığının sigorta ettiği paranın bir bölümünü, olabilecek zarara karşı, başka bir ortaklığa yeniden sigorta ettirmesi işidir.

Reasürans nedir? Reasürans ne demek? ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı 2019
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.