Real Madrid zirveye oturdu: 2-0

İspanya La Liga'da merakla beklenen El Clasico'da Real Madrid, Santiago Bernabeu'da konuk ettiği Barcelona'yı 2-0 mağlup etti. Eflatun-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 71'de Vinicius Junior ile 90+2'de Mariano Diaz kaydetti. Real Madrid bu sonuçla puanını 56'ya yükseltip liderliği 55 puanlı Barça'dan devraldı.

İspanya La Liga'da 26. hafta maçları oynandı. El Clasico'nun oynandığı bu önemli haftada Real Madrid ve Barcelona dünya derbisinde kozlarınıpaylaştı. Zirve yarışının yine el değiştirdiği mücadelede, Real Madrid rakibini 2-0'lık sonuçla mağlup etti. Bu galibiyetle birlikte Real Madrid 56 puanla tekrar zirveye yükselirken, Barcelona 55 puanla 2. sıraya geriledi.

Real Madrid zirveye oturdu: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısında, topa daha fazla hakim olan ve etkili hücum yapan taraf Barcelona oldu. Real Madrid'te kaleci Thibaut Courtois iki önemli pozisyonda yaptığı kurtarışlarla öne çıkan isim oldu. Barcelona, 45 yıl sonra ilk kez iki El Clasico'yu da gol atamadan tamamladı.

İkinci yarıya baskılı başlayan ev sahibi takım, özellikle ilk 20 dakikada Barcelona kalesinde art arda tehlikeli pozisyonlar yakalasa da son vuruşlarda başarılı olamadı.

Karşılaşmanın 71. dakikasında sol kanatta gelişen Real Madrid atağında ceza sahasında kale çizgisine kadar inip şutunu çeken Vinicius Junior, topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın uzatmalarında Real Madrid'de Karim Benzema ile değiştirilen Mariano Diaz Mejia, oyuna girdikten bir dakika sonra topu ağlara göndererek (Dk. 92) karşılaşmanın skorunu belirledi.

İkinci yarıdaki etkili futboluyla sahadan 2-0 galip ayrılan eflatun beyazlılarda kaleci Courtois ile defansta Dani Carvajal ve forvette Vinicius Junior maçın yıldızları oldu.

Bu sonuçla Real Madrid puanını 56'ya çıkararak liderlik koltuğuna otururken, Barcelona ise 55 puanda kaldı.

Bu arada La Liga tarihinde 180'incisi oynanan El Clasico'da eşitlikte bozuldu.

Şimdiye kadar 35 maçın beraberlikle sonuçlandığı El Clasico'larda, Real Madrid galibiyet sayısını 73'e çıkartırken, Barcelona ise 72'de kaldı.

Öte yandan Real Madrid'in eski futbolcusu olan ve Juventus'ta forma giyen Cristiano Ronaldo da Santiago Bernabeu Stadı'nda karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

 

Real Madrid zirveye oturdu: 2-0 ile ilgili etiketler Real Madrid Barcelona La Liga
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.