Atletico Madrid'i 2-0 mağlup eden Real Madrid şampiyonluğa, Benzema krallığa koşuyor...

La Liga'nın 17. haftası Madrid derbisine sahne oldu... 39 puanlı lider Real Madrid, 29 puanlı son şampiyonu Santiago Bernabeu'da 2-0 mağlup ederek puan farkını 13'e yükseltti. Açılış golünü atan Karim Benzema bu sezon La Liga'da 16 maçta 13 gol, 7 asistle oynuyor.. Atleti, yarışa havlu atmamak için kazanmak zorundaydı.

La Liga'nın 17. haftasında Real Madrid ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi... Santiago Bernabeu'da oynanacak Madrid derbisini İspanyol hakem Mateu Lahoz yönetti.

Atletico'yu konuk ettiği son beş La Liga maçını kaybetmeyen Real Madrid, son üç maçta gol yemedi ve ezeli rakibi karşısında ilk kez üst üste dört gole kapama yapmak istiyordu ve 2-0'lık skorla bunu başardı.

Real Madrid'e 3 puanı getiren golleri Karim Benzema ile Marco Asensio attı.

Real Madrid ile oynadığı son 8 resmi maçı kazanamayan Atletico ise teknik direktör Diego Simeone yönetiminde rakibine karşı en uzun galibiyet hasretini yaşıyor.

La Liga'ya transfer olduğu 2014-15'ten bu yana Real Madrid'e en fazla gol atan oyuncu Atletico forveti Luis Suarez bu kez derbiyi boş geçti.

REAL MADRİD 7 MAÇTIR KAZANIYOR

La Liga'da 42 puanla lider durumdaki Real Madrid, derbiye 6 maçlık galibiyet serisiyle çıkıp seriyi 7 maça yükseltti. Carlo Ancelotti'nin takımı hafta içi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İnter'i mağlup ederek gruptan lider çıkmıştı.

Geçen hafta evinde Mallorca'ya son dakikalarda yediği iki golle mağlup olan son şampiyon Atletico Madrid ise 29 puanla 4. sırada yer alıyor. Diego Simeone'nin takımı Devler Ligi'nde ise Porto'yu deplasmanda yenerek gruptan çıkmayı başarmıştı.

Atletico Madrid'i 2-0 mağlup eden Real Madrid şampiyonluğa, Benzema krallığa koşuyor...

Karim Benzema bu sezon La Liga'da 16 maçta 13 gol, 7 asistle oynuyor.

 

 

Atletico Madrid'i 2-0 mağlup eden Real Madrid şampiyonluğa, Benzema krallığa koşuyor... ile ilgili etiketler Real Madrid Atletico Madrid La Liga Karim Benzema marco asensio
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.