Şampiyon Anadolu Efes, THY Euroleague'de yeni sezona kötü başladı

Avrupa basketbolunun zirvesi THY Euroleague'de yeni sezon heyecanı başladı. Son şampiyon Anadolu Efes sezonu Real Madrid deplasmanında açtı. Kadrosunu büyük ölçüde koruyan Lacivert-Beyazlılar, geçen sezon Final-Four göremeyen İspanyol devi karşısında hiç öne geçemediği maçı 82-69 kaybetti.

THY Euroleague'de 2021-22 sezonu bugün başladı. Son şampiyon Anadolu Efes, sezonu Real Madrid deplasmanında açtı. Lacivert-Beyazlılar, yenilenen kadrosuyla bu yıl şampiyonluk hedefleyen İspanyol devine farklı mağlup oldu: 82-69

İlk çeyreği 32-15, devreyi de 50-35 geride tamamlayan Ergin Ataman'ın takımı 15 sayı farktan geri dönemedi. Shane Larkin 21 sayı, 6 asist ve 35 verimlilik puanıyla öne çıktı. R. Madrid'de ise Thomas Huertel eski takımına 15 sayı attı. Bir ara 20 sayıları geçen vark son çeyrekteki 14-21 Efes üstünlüğüyle azaldı.

Fenerbahçe Beko ise Kızıl Yıldız'ı ağırlıyor. THY Euroleague'de normal sezon 8 Nisan 2022'de tamamlanacak. Sezonu ilk 8 sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale yükselecek. Final Four ise 27-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenecek.

DERBİLER 12. VE 28. HAFTADA

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasındaki derbi heyecanı 12 ve 28. haftalarda yaşanacak. İlk maç 25 Kasım'da Ataşehir'de, 2. maç ise 3 Mart'ta Sinan Erdem'de oynanacak. Avrupa basketbolunun en büyük turnuvasında bu sezon 10 ülkeden takımlar mücadele edecek.

İspanya'dan Real Madrid, Barcelona ve Baskonia; Rusya'dan CSKA Moskova, Zenit Saint Petersburg ve UNICS Kazan; Yunanistan'dan Olympiakos ve Panathinaikos; Almanya'dan Bayern Munih ve Alba Berlin; Fransa'dan Asvel ve Monaco; İtalya'dan Olimpia Milano, İsrail'den Maccabi Tel Aviv, Litvanya'dan Zalgiris Kaunas ve Sırbistan'dan Kızıl Yıldız yer alıyor.

Şampiyon Anadolu Efes, THY Euroleague'de yeni sezona kötü başladı

Şampiyon Anadolu Efes, THY Euroleague'de yeni sezona kötü başladı ile ilgili etiketler Anadolu Efes Fenerbahçe Beko Real Madrid Shane Larkin THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.