Ravza Kavakçı'dan muhalefete: Bitmedi had bildirme sevdanız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a NATO Zirvesi sırasında eşlik eden Fatima Gülham Abushanab'ın, Merve Kavakçı'nın kızı olması muhalefet tarafından hedef alındı. Yapılan eleştirilere Merve Kavakçı'nın kardeşi de olan AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı'dan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Zirvesi'nde liderlerle bir araya geldi.

Yapılan kritik görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Merve Kavakçı ve Ali Ahmad Abushanab’ın kızı olan Fatima Gülham Abushanab eşlik etti.

Cumhurbaskanlığında uluslararası ilişkiler uzmanı olarak görev yapan Abushanab, muhalefet tarafından hedef tahtasına oturtuldu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan da Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Abushanab'ın başarılı kariyerini görmezden gelen Erozan, "Erdoğan’ın tercümanı..! Biden ile konuştuklarının mahremiyeti konusunda kimseye güvenemediklerinden tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hakimiyeti şüpheli, ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi (tercüman demek zor) tercih etmişler… Merve Kavakçı’nın kızı..!" dedi.

Erozan'a yanıt ise AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'dan geldi. Merve Kavakçı'nın kardeşi olan Ravza Kavakçı Kan, yeğenine gelen bu yorumlara sert sözlerle yanıt verdi.

"BİTMEDİ HAD BİLDİRME SEVDANIZ!"

"'Koskoca' Genel Başkan Yardımcısı dünyanın ve ülkemizin iyi üniversitelerde lisans, yüksek lisans, doktora yapmış, ülkemizin en iyi mütercim-tercümanlık hocalarının rahle-i tedrisinden geçmiş, senelerdir tecrübe edinmiş genç bir kıza saldırıyor." diyen Kan, "Bitmedi had bildirme sevdanız!" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Fazilet Partisi'nden 1999'da İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı'nın Meclis'te yemin etmesine izin verilmemişti.

Bülent Ecevit 28 Şubat sürecinin sembol isimlerinden olan Kavakçı'ya yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

'Türkiye'de özel yaşamda kadınların giyim -kuşamına başörtüsüne kimse karışmıyor. Ancak burası özel yaşam alanı değildir. Devletin gelenek ve kurallarına burada görev yapanlar uymak zorundadır. Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz'

Ravza Kavakçı'dan muhalefete: Bitmedi had bildirme sevdanız! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı NATO merve kavakçı ravza kavakçı kan Fatima Gülham Abushanab
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.