Rauf Denktaş kimdir? Kaç yılında öldü? Rauf Denktaş’ın mezarı nerede?

Rauf Denktaş kimdir ve kaç yılında öldüğü ölüm yıldönümünde gündem oldu. 21 yıl boyunca KKTC cumhurbaşkanı olarak görev yapan Rauf Denktaş saygı ve sevgi ile çocukları tarafından anıldı. Peki, Rauf Denktaş kimdir, kaç yılında öldü detaylar haberimizde.

Rauf Denktaş kimdir, kaç yılında öldü, mezarı nerede sizler için derledik. Uzun yıllar boyunca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Rauf Denktaş ölüm yıldönümünde çocukları ve sevenleri tarafından anıldı. Toplam olarak 21 yıl 5 ay 9 günlük görev süresi boyunca aktif olan Rauf Denktaş hayatı haberimizde.

Rauf Denktaş kimdir?

Rauf Raif Denktaş 27 Ocak 1924 yılında Baf’ta dünyaya gelmiştir. Siyasetçi ve yazar olan Rauf Denktaş Kuzey Kıbrıs Cumhuriyetinin kurucusudur. Aynı zamanda ilk Cumhurbaşkanıdır. 1983 yılında devraldığı Cumhurbaşkanlık görevi 2005 yılında son bulmuştur.

Rauf Denktaş henüz 1,5 yaşındayken annesini kaybetmiştir. Babası Raif Bey hakimdir. Anneannesi ve babaannesi tarafından büyütülmüş olan Rauf Denktaş, 1930 yılında okuması için İstanbul'a gönderilmiştir. Arnavutköy'de Fevzi Ati Lisesi'nde ilkokuldan liseye kadar eğitim için yatılı okumaya başladı. Ortaokulu bitirdikten sonra Kıbrıs'a döndü. Daha sonradan 1941 yılı Lefkoşa İngiliz Okulu'ndan mezun oldu. Rauf Denktaş mezun olduktan sonra Fazıl Küçük'ün Halkın Sesi gazetesinde yazılar yazmaya başlamıştır. Daha sonra bir süre Mağusa'da tercümanlık yapmış, mahkemelerde memurluk ve ardından İngiliz Okulu'nda öğretmenlik yapmıştır. 1944 yılında hukuk eğitimi almak için Lincoln's Inn'de okumak üzere Birleşik Krallık'a gitmiştir.

Rauf Denktaş kimdir? Kaç yılında öldü? Rauf Denktaş’ın mezarı nerede?

1947 yılında adaya dönen Denktaş avukatlığa başladı. Sonraları savcılığa geçti ve 1956 yılında başsavcılığa yükselmiştir. 6 çocuğu bulunan Rauf Denktaş’ın eşinin adı Aydın Denktaş’tır. Partisinin ismi Ulusal Birlik Partisi’dir.

Rauf Denktaş 13 Ocak 2012 yılında 87 yaşında iken vefat etmiştir. Lefkoşa’da ölen Rauf Denktaş ölüm yıldönümünde hüzünle anıldı.

Rauf Denktaş kimdir? Kaç yılında öldü? Rauf Denktaş’ın mezarı nerede? ile ilgili etiketler Rauf Raif Denktaş kimdir rauf denktaş hayatı kaç yaşında öldü mezarı nerede
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.