Rasulayn'da art arda terör saldırıları

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan Suriye'nin kuzeyindeki Rasulayn ilçesinde art arda düzenlenen iki terör saldırısında 2 kişi öldü, 11 sivil yaralandı. Rasulayn ilçe merkezi, 12 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'yla terörden arındırılmıştı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Rasulayn ilçesine bağlı Tel Halaf köyünde bomba düzeneğinin infilak etmesi sonucu bir patlama meydana geldi. Bu patlamada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. 

İlk patlamadan kısa süre sonra aynı köyde bomba yüklü bir araç infilak etti. Patlamada, 11 sivil yaralandı, biri çocuk toplam 2 sivil öldü. Durumu ağır iki yaralı Türkiye’ye sevk edildi.

Saldırıyla ilgili inceleme başlatan yerel güvenlik güçleri, eylemin terör örgütü YPG/PKK tarafından düzenlendiği ihtimali üzerinde duruyor.

Rasulayn ilçe merkezi, 12 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'yla terörden arındırılmıştı.

YPG/PKK, işgalini sürdürdüğü Ayn İsa ve Tel Temır bölgelerinden sık sık Rasulayn ve Tel Abyad'da sivil yerleşimleri hedef alarak terör saldırıları düzenliyor.

 

 

Rasulayn'da art arda terör saldırıları ile ilgili etiketler Suriye Rasulayn terör saldırısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.