Testi yapan korundu, yaptıran umursamadı

Sağlık Bakanlığı, koronavirüse karşı antikor testlerinin yapımına başladı. TÜİK tarafından tespit edilen hanelere habersiz şekilde yapılan testler sonrası insanların hastalığı geçirip geçirmediği tespit ediliyor. Sağlık görevlilerinin ve gazetecilerin yoğun korunma önlemleri alarak test yapmaya gittiği bir kadının maskesini bile takmaması, sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu.

Koronavirüse karşı rastgele antikor testleri 81 ilde yapılmaya başlandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından rastgele seçilen hanelerden bir kişiye uygulanan testlerde sorulan soruların ardından burundan kültür alınıyor.

Daha sonra kan örneği alınan kişilerin antikoruna bakılarak daha önce hastalık geçirip geçirmediği tespit ediliyor.

Testin nasıl uygulandığını yerinde inceleyen Habertürk ekibinin kameralarına ilginç anlar yansıdı.

Testi yapan korundu, yaptıran umursamadı

MASKESİNİ ÇENESİNE İNDİRDİ

Evine rastgele gidilen bir kadın, bakımlı haliyle dikkat çekti.  "Güzellik uzmanıyım insanlar habersiz gelinmediğini düşünebilir" diyen kadının maskesini çenesine indirmesiyse tepki çekti.

Türkiye antikor testinin nerede yapıldığını merak ediyordu. Sağlık görevlileri ve gazeteciler tulum, siperlik ve maske gibi tüm önlemleri alırken, kadının böylesine sorumsuzca davranması sosyal medyada eleştirilerin odağı oldu.

RASTGELE ANTİKOR TESTİ NEDİR?

İnsanlar, hastalığa yol açan virüsler gibi yabancı bir patojene maruz kaldıklarında, vücutta kan ve dokularda yaşayan antikorlar üremeye başlar. Antikor testinde de, vücudun bu antikorları üretip üretmediğine bakıyor.

Sağlık Bakanlığı, başlattığı rastgele araştırmayla insanların haberi olmadan koronavirüs geçirip geçirmediğini belirleyecek.

Testi yapan korundu, yaptıran umursamadı ile ilgili etiketler Test Koronavirüs Korona TÜİK
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.