Rasim Öztekin'in dedesi ile ilgili az bilinen gerçek

Kalp krizi geçiren usta oyuncu Rasim Öztekin, dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Öztekin'in ardından pek çok taziye mesajı yayınlanırken, SuperHaber yazarı Prof. Dr. Metin Hülagü de az kişinin bildiği tarihi bir bilgiyi paylaştı.

Tiyatro ve sinemanın usta oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Öztekin'in vefatı başta sanat camiası olmak üzere tüm Türkiye'de derin bir üzüntüyle karşılandı. Her kesim tarafından sevilen usta oyuncunun ardından milyonlarca mesaj paylaşıldı.

SuperHaber yazarı Prof. Dr. Metin Hülagü de sosyal medya hesabından usta oyuncunun ismini aldığı dedesi ile ilgili az bilinen bir gerçeği açıkladı.

II. ABDÜLHAMİD’İ KORUMAKLA GÖREVLİYDİ

Hülagü, Öztekin'in Sultan II. Abdülhamid’i muhafaza ve murakabe etmek üzere önce Selanik’te bilahare ise İstanbul’da Beylerbeyi’nde Sarayı Muhafız Kıtası Komutanı olarak görev yapmış bulunan Debreli Rasim (Celalettin) Öztekin'in Beyin torunu olduğunu açıkladı.

Hülagü, sonraki mesajında "Abdülhamid, Rasim Bey için; 'Rasim Beyi severim. Bazen papadan ziyade papa, kraldan ziyade kral taraftarı olur' demişti. Her birine rahmet dilerim." ifadesini kullandı.

Rasim Öztekin'in dedesi ile ilgili az bilinen gerçek ile ilgili etiketler Metin Hülagü oyuncu Rasim Öztekin
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.