Rasim Ozan Kütahyalı'dan sonra şimdi de Merdan Yanardağ Boşnaklara hakaret etti: Sert tepki geldi

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklara hakaret ettiği skandal ifadeleri hatırlatan bir açıklama da Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'dan geldi. 'Boşnakların Müslüman olmuş Sırp' olduğunu iddia eden Yanardağ'a sert tepkiler geldi.

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ kendi kanalında katıldığı programla ilgili büyük tepki çeken ifadeler kullandı.

Türkiye ile Yugoslavya'nın parçalanmasını kıyaslayan Yanardağ, Türkiye'ye gelip Kemalizmi öven bir Sırp felsefeciden bahsederek , Boşnaklar için şu ifadeleri kullandı:

"O sırp Türkiye'ye geldiğinde Kemalizmi çok ararsınız demişti. Çünkü o Müslümanları tanıyor Boşnaklar Müslüman çünkü. Müslüman olmuş Sırp’tır Boşnaklar. Onları tanıyor, o kültürü iyi biliyor ve Yugoslavya’nın nasıl parçalandığına tanık olmuş."

“TARİH BİLMEDEN KONUŞUYOR”

Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Abdulnaser Şimşek, Yanardağ’ın tepki çeken “Boşnaklar Müslüman olmuş Sırp'tır.” sözlerine yaptığı bir açıklamada sert tepki gösterdi.

Şimşek açıklamasında Yanardağ’ın ifadelerini kınayarak “Boşnakların ne olduğu, kim olduğu, nereden geldiği, etnik yapıları dini yapıları bellidir. Böyle hiçbir tarih bilmeden, hiçbir coğrafya bilmeden, hiçbir bilimsel veri kullanmadan amacının ne olduğu belli olan veya olmayan böyle sözlerin ulusal kanallarda kendini genel yayın yönetmeni olarak ifa eden, söyleyen birinin de kullanılması ayrıca manidar.” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BOŞNAKLAR YARIN BULGARLAR HEDEF OLABİLİR!”

Bugün Boşnakları hedef alan bu zihniyetin yarın Bulgaristan, Makedonya veya Trakya göçmenlerini hedef alabileceği ihtimalini hatırlatan Şimşek açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Meclisimiz malum Bayrampaşa Meclisi, belki bu konunun burada konuşulmasına gerek yoktu ama bizim Bayrampaşa Meclisi’nin de malum bir yapısı var. Burada hepimiz çok farklı coğrafyalardan olmamıza rağmen mutlaka bu söylenen sözle ilgili, Boşnaklarla ilgili bir şekilde bir aidiyetimiz, buraya bağlılığımız var. Mesela Murat abi Trabzon’ludur, eşi Boşnak’tır. Dolayısıyla bende bu meclisin sesi olma adına böyle bir söz alma ihtiyacı duydum. Korkarım ki bu zihniyet! Boşnaklar için söylediği bu sözü, yarın öbür gün Bulgaristan Muhacirleri için, yarın öbür gün Makedonya’dan göç eden muhacirler için, yarın öbür gün de batı Trakya’dan göç eden muhacirler için de farklı şekillerde değerlendirebilir. Onun için özellikle bu meclise not düşmek adına, tarihe not düşmek adına ve yine ilk başta söylediğim gibi rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in “Hatırlayacağımız şey düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.” düsturuyla bu sözleri söyleme ihtiyacı duydum.

AKILLARA RASİM OZAN KÜTAHYALI GELDİ

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sözleri sonrası akıllara Rasim Ozan Kütahyalı'nın skandal sözleri geldi. Beyaz TV'de 2017 yılında katıldığı yayında Boşnaklarla ilgili skandal sözler söyleyen Kütahyalı'ya başta Boşnaklar olmak üzere birçok kesimden sert tepki geldi. Sonrasında Beyaz TV'de futbol yorumcusu olarak katıldığı futbol programından kovulan Kütahyalı 21 ay aradan sonra döndüğü programdan bir hafta sonrasında yeniden kovulmuştu.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan sonra şimdi de Merdan Yanardağ Boşnaklara hakaret etti: Sert tepki geldi ile ilgili etiketler Merdan Yanardağ tele 1 boşnaklar tepki
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.