Rapor parası sorgulama ekranı! Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası telefon numarası

Rapor parası sorgulama ekranını arayan vatandaşlar arama motorlarında yoğun araştırmalara başladı. E-devlet üzerinden rapor parası alacak olan vatandaşlar heyecanla rapor parasını bekliyor. Rapor parası ödemelerinin ne zaman yatacağı ve ne zaman çekileceği konusunda meraklı bekleyiş sürüyor. İşte rapor parası sorgulama ekranı ve detaylar haberimizde...

Rapor parası sorgulama ekranı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Başvuruların SGK'ya iletilmesinin arından en geç 15 gün içerisinde yatması planlanan rapor parası, e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki rapor parası nasıl sorgulanır? Ne zaman yatar? İşte detaylar...


E-DEVLET RAPOR PARASI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR?

SGK'ya bağlı olarak çalışan kişinin iş yerinde başına gelen bir kaza veya hastalık sonucu rapor parası almaya hak kazanırlar. Sağlık kuruluşlarına giderek iş kazası veya iş hastalığı olanlar hekimler tarafından muayeneleri tamamlandıktan sonra iş görmemezlik raporu verilir. Alınan sağlık raporunun en az 3 günlük olması gerekmektedir. Aksi takdirde 3 günden daha az olan raporlar için ödeme yapılmamaktadır. Rapor parası alan çalışanlar işvereninin alınan raporu SGK'ya iletmesinin ardından en geç 15 gün içinde PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılıyor. Rapor parası ödemeleri daha önceleri her ayın 8'i ve 14'ü arasında yapılıyordu. Günümüzde artık bu uygulama kaldırıldı ve ödemeler ayın her gününde PTT şubelerine yapılmaya başlandı.

RAPOR PARASI SORGULAMA TELEFON NUMARASI

Rapor parasını sorgulamanın bir diğer yolu ise ALO 170 numaralı çağrı merkezidir. Bu numaradan kesin olarak rapor parasının ne zaman yatırılacağı bilgisine ulaşabilirsiniz.

Rapor parası sorgulama ekranı! Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası telefon numarası

E-DEVLET RAPOR PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Rapor parasının T.C. kimlik numarası üzerinden sorgulaması hem e- devlet üzerinden hem de PTT veznelerinden yapılabilmektedir. Ancak e- devlet sisteminin kullanılması sırasında kişilerin e- devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gerekecektir. Şifre kullanmadan, sadece T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapabileceğiniz herhangi bir platform bulunmamaktadır. E-devlet üzerinden işlemleri yürütürken de yapmanız gereken, öncelikle şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapmak olmalıdır. Ardından sağ üst kısımda bulunan bölüme iş göremezlik raporu yazmanız gerekir. Burada açılan bölgeden sigorta türünüzü seçerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Rapor parası sorgulama ekranı! Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası telefon numarası - Resim : 2

Sadece T.C. kimlik numaranızı kullanarak yapmak istediğiniz sorgulamalar için PTT veznelerini kullanmanız yeterli olacaktır. Sadece kimlikle yapacağınız sorgulamalar için numara almanız ve sorgulama yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli olur.

RAPOR PARASI ALMA ŞARTLARI

-SGK’ya bağlı olarak çalışan kişinin iş kazası, meslek hastalığı, hastalık veya analık hallerinden biri nedeniyle geçici iş göremezliğe uğranılması gereklidir.

-SGK tarafından yetki verilen hekim ve sağlık kurullarından sağlık raporu alınması gerekiyor.

-Köy veya mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına veya hesabına bağımsız olarak çalışanlara geçici iş göremezlik ödeneği ödenebilmesi için prim borçlarının olmaması ve yatarak tedavi görmeleri nedeniyle geçici iş göremezliğe uğramaları şartı gerekiyor.

-Sigortalı çalışanların hastalık nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği için iş göremezlik raporunun başladığı tarihten önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması gerekiyor.

-Analık nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilmeleri için doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması gerekiyor.

Rapor parası sorgulama ekranı! Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası telefon numarası ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Sağlık Bakanı rapor parası sorgulama ekranı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.