Rapçi Akon kendi şehrini kurdu!

Dünyaca rapçi Akon kendi ülkesi Senegal'da şehir inşa etti.

Şarkıcı Akon, Senegal'de kendi adıyla bir şehir kurdu. Akon City adı verilen şehrin para birimi 'Akoin' oldu.

Akon, Twitter hesabı üzerinden Senegal'de kurulan Akon City için son imzaların atıldığını duyurdu. Akon, "Gelecekte sizleri burada ağırlamayı dört gözle bekliyorum" yazdı.

Rapçi Akon kendi şehrini kurdu!

Senegal asıllı R&B şarkıcısı Akon, Senegal Başkanı Macky Sall tarafından kendisine hediye edilen bölgede bir fütüristik 'Kripto Şehir' kurma planları olduğunu daha önce açıklamıştı. Yeni kurulan şehirde kendi ismini alan kripto para birimi 'Akoin' kullanılacak.

AKON KİMDİR?

Aliaune Damala Badara Thiam ya da bilinen sahne adıyla Akon 16 Nisan 1973, St. Louis, Missouri doğumlu, Senegal asıllı Amerikalı Müslüman Hip-Hop, R&B ve Soul müzik sanatçısı olan Akon, aynı zamanda söz yazarı, besteci, aranjör, yapımcı. Türk bir firma ile anlaşmalı "ALIAUNE giyim markasıyla iş dünyasına atıldı. Güney Afrika'da elmas madenleri bulunuyor. Ayrıca Senegal'de bir havayolu şirketinin ortağı. Forbes'e göre 21. yüzyılda, bir yılda 30 milyon dolarla en çok kazanan R&B şarkıcısı. Akon, 2010 FIFA Dünya Kupası için "Oh Africa" şarkısını yaptı.

 

Rapçi Akon kendi şehrini kurdu! ile ilgili etiketler akon şehir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.