Rana Batı kimdir? Polise tekme atan kadının görüntüleri

Rana Batı kimdir? İstanbul’un Kadıköy ilçesinde maske takmadığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınmak isterken polise tekme atan Rana Batı sosyal medyada gündem oldu. Rana Batı kısa sürede twitter ve instagram hesaplarını tamamen sildi.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde maske takmadığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınmak istenen ancak buna direnen Rana Batı adlı vatandaşın polise tekme attığı görüntüler olay yarattı. Rana Batı’nın olayın hemen ardından gelen tepkiler sonrasında instagram ve twiter hesabını sildiği de belirlendi.

Kadıköy’de koronavirüs denetimlerinin gerçekleştiği esnada maske takmayan bir kadına polis müdahalede bulundu. Kadının gözaltına alınması sırasında bir gerginlik yaşandı. İstanbul Valiliği olayla ilgili açıklama yaparak polis memurları hakkında soruşturma başlatıldığını ve görevden uzaklaştırıldıklarını söyledi.

Rana Batı kimdir? Polise tekme atan kadının görüntüleri

Rana Batı ise "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Görevli memura hakaret" suçlarından emniyette ifade verdi. Saat 18.20 sıralarında arkadaşı Zeynep K. ile Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde yürüdüğünü söyleyen Rana Batı, o esnada sigara içtiği için maskesinin çenesinde olduğunu söyledi. Polis memurlarının kendisine "Sen gel bakalım buraya" şeklinde çağırdığını dile getiren Rana Batı, yanında kimliğinin olmadığını bu sebeple İstanbul kartını polislere gösterdiğini ifade etti.

Polislerin kendisine "900 TL ceza yedin, ödersin" dediğini söyleyen Rana Batı, arkadaşıyla birlikte polislerin yanından uzaklaştığını ve tam o esnada da polislerin kendisini tekrardan yanına çağırdığını ifade etti. O esnada çevrede bulunan birçok vatandaşın maskesiz dolaştığını öne sürerek cezaya itiraz ettiğini belirtti.

Rana Batı kimdir? Polise tekme atan kadının görüntüleri - Resim : 2

Polislerin kendisini polis merkezine götürmek istediğini aktaran Rana Batı, merkeze gitmek istemediğini, arkasını dönerek yürüdüğünü söyledi. Polisin peşinden gelerek kolunu tuttuğunu ve kolunu ters kelepçe yaparak çelme taktığını kaydeden Rana Batı, yere düştüğünü ve kendisini sürüklediğini ifade etti.

Polis memurlarından da şikayetçi olan Rana Batı ve Zeynep K. savcının talimatı sonrasında emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İstanbul Valiliği olayla ilgili açıklama yaparak, hakkında soruşturma başlatılan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

İlk etapta kamuoyundan destek alan Rana, bir twitiyle ortalığı ayağa kaldırdı. 'Polis bana sürtündü' açıklaması ile büyük tepki çeken Rana Batı, Instagram hesabını da toptan sildi.

 

Rana Batı kimdir? Polise tekme atan kadının görüntüleri ile ilgili etiketler polis Kadıköy İstanbul tekme Rana Batı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.