Ramazan’ın ruhuna uygun sosyal mesafeli sergi! Yıldız Holding ev sahipliği yapıyor...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu hafta 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Evde kalanlar için Ramazan ayının manevi iklimine de uygun olan dijital sergi, Yıldız Holding’in ev sahipliğinde vatandaşlara ulaşıyor.

Yıldız Holding’in ev sahipliğinde hazırlanan dijital sergi, Hz. Peygamber’in Veda Haccı Hutbeleri Hat ve Tezhip Koleksiyonu’nu Türkiye Milli Kültür Vakfı (TMKV) iş birliğiyle sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergide, dünyaca ünlü 37 hat ve 26 tezhip ustası tarafından Peygamberimiz’in Veda Haccı Hutbeleri’nden seçilen metinlerin nakşedildiği eserler yer alıyor.

Ramazan’ın ruhuna uygun sosyal mesafeli sergi! Yıldız Holding ev sahipliği yapıyor...

Türkçe, İngilizce ve Arapça açıklamaların da yer aldığı sergideki eserler, ırk, renk ve sınıf üstünlüğünü reddederek insanlığa rehber olacak, örnek bir eşitlik anlayışını tarihe kaydeden Veda Haccı Hutbeleri’nin daha iyi anlaşılmasını amaçlıyor.

Dijital sergiyi www.vedahaccihutbeleri.org sitesinde 360 derece sanal turla ziyaret etmek mümkün.

Aynı zamanda Yıldız Holding’in ve TMKV’nin sosyal medya hesaplarından da ulaşılabilirsiniz. 

 

Ramazan’ın ruhuna uygun sosyal mesafeli sergi! Yıldız Holding ev sahipliği yapıyor... ile ilgili etiketler Yıldız Holding Koronavirüs sosyal mesafe sergi TMKV
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.