Ramazan'da teravih namazı kılınacak mı? 2021 Ramazan'da camiler açık mı, kapalı mı?

Ramazan ayında hafta sonları yasak gelmesinin ardından teravih namazları bir kez daha gündem oldu. Vatandaşlar “Ramazan'da teravih namazı kılınacak mı” sorusuna yanıt aradı. Peki, teravih namazı evde kılınır mı?

58 ilimizin kırmızı risk grubunda yer almasının ardından 2021 yılında 13 Nisan tarihinden itibaren idrak edilmeye başlanacak teravih namazı yeniden gündeme geldi. Milyonlarca vatandaş bu sorunun yanıtını ararken ilk araştırmalarını yapmaya başladı. Peki; 2021 yılında Ramazan ayında camiler açık mı?

RAMAZAN'DA CAMİLERDE TERAVİH NAMAZI KILINACAK MI?

Ülkemizde ilk koronavirüs vakasının tespitinin ardından camiler uzunca bir süre ibadete kapatılmıştı. Alınan tedbirler çerçevesinde geçtiğimiz Haziran ayında camiler yeniden ibadete açılmıştı. 2021 yılında da Ramazan ayında camilerin açık olup olmadığı ve teravih namazlarının camilerde kılınıp kılınmayacağı merak konusu oldu.

Ancak Cuma namazlarının halen kılınıyor olması sebebiyle bu senede 2021 yılında Ramazan ayında camilerde teravih namazı ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan bir açıklama geldi.

Ali Erbaş açıklamasında, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik." dedi.

Ramazan'da teravih namazı kılınacak mı? 2021 Ramazan'da camiler açık mı, kapalı mı? ile ilgili etiketler namaz teravih
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.