Ramazan'da Oruç Baba türbesi açık mı? Oruç Baba türbesi nerede, nasıl gidilir?

Oruç Baba türbesi nerede sorusu her Ramazan ayında vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Ramazan’ın ilk günü iftarın açıldığı ve duaların edildiği Oruç Baba türbesine nasıl gidilir? Ramazan’da Oruç Baba türbesi açık mı?

Ramazan ayının gelişiyle birlikte Oruç Baba türbesine ilk günde iftarlarını açmak için gidecek olan vatandaşlar koronavirüs salgınında türbelerin ziyarete açık olup olmadığını araştırıyor. İstanbul’da her sene olduğu gibi 2021 yılı Ramazan ayında da Oruç Baba türbesinde ilk oruçlarını açarak dua etmek isteyen vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor.

ORUÇ BABA TÜRBESİ AÇIK MI?

Koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Ramazan ayı tedbirleri’ adı genelgede türbelere de yer verildi. Buna göre; "Ramazan ayı ile birlikte türbe ziyaretlerinde yaşanabilecek artış ve bu şekilde oluşabilecek kalabalıkların oluşturacağı riske karşı yetkili birimlerce fiziki mesafe kurallarının eksiksiz uygulanması başta olmak üzere gerekli önlemlerin alınması sağlanacak" ifadeleri yer aldı.

Oruç Baba türbesi, 2021 yılında koronavirüs tedbirleri kapsamında mesafe kurallarına riayet edilmesiyle suretiyle ziyaretçilere açık olacaktır.

Ramazan'da Oruç Baba türbesi açık mı? Oruç Baba türbesi nerede, nasıl gidilir?

ORUÇ BABA TÜRBESİ NEREDE?

Oruç Baba türbesi, İstanbul’un Fatih ilçesindedir. Mustafa Zekai Efendi Türbesi (Ümmü Sinan Tekkesi) (Oruç Baba); Arpa Emini Mah. Kürkçübaşı Sok. Şehremini / Topkapı adresindedir.

ORUÇ BABA TÜRBESİNE NASIL GİDİLİR?

Fatih konumundaki en çok ziyaret edilen yerlerden Oruç Baba türbesine;

Otobüs: 28T, 32A, 35D, 36ES, 72T, 73, 79E, 82, 97T

Tren: MARMARAY

Metro: M1A, M1B kullanılarak gidilebilir.

ORUÇ BABA TÜRBESİ KONUMU

Ramazan'da Oruç Baba türbesi açık mı? Oruç Baba türbesi nerede, nasıl gidilir? ile ilgili etiketler oruç baba türbesi oruç baba nasıl gidilir nerede konumu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.