Ramazan'da İstanbul ve Ankara'da okullar kapanacak mı? 13 Nisan okullar tatil mi?

Ramazan ayı öncesinde artan koronavirüs vakaları ile beraber okulların tamamen kapanması gündeme geldi. İstanbul ve Ankara’da okullar tamamen kapanacak mı sorusuna yanıt arayanlar 13 Nisan Salı okullar tatil mi sorusunu da gündeme taşıdı.

Koronavirüsle mücadelede artan vaka sayıları hem öğrenciler hem de velilerin zor durumda kalmasına neden oldu. Okulların, Ramazan ayında tamamen kapanıp kapanmayacağını merak eden öğrenciler ve veliler de araştırmalarına devam ederken henüz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bu konuda net bir açıklama gelmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak Ankara'da düzenlenen AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamasında Ramazan ayında ülkemizi dinlendirmeyi amaçladıklarını ve bayram sonrasında da güzel günleri görebileceklerini hatırlattı.

İSTANBUL VE ANKARA’DA OKULLAR KAPANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, kademeli yüz yüze eğitimi daha önceden duyurmuştu. Bu doğrultuda tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12’inci sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime devam edilme kararı alınmıştı.

Ramazan'da İstanbul ve Ankara'da okullar kapanacak mı? 13 Nisan okullar tatil mi?

Ortaokul 5, 6 ve 7’nci sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacağı belirtilmişti.

13 NİSAN SALI OKULLAR TATİL Mİ?

Okulların tamamen kapatılacağına yönelik çıkan haberler sonrasında MEB tarafından yapılan açıklamada "MEB ve Bilim Kurulu yüz yüze eğitimi sonlandırma kararı aldı" şeklinde çıkan haberlerin gerçek dışı olduğu ve itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi. Yani buna göre 13 Nisan Salı gününde okullar tatil değil

 

Ramazan'da İstanbul ve Ankara'da okullar kapanacak mı? 13 Nisan okullar tatil mi? ile ilgili etiketler Ankara İstanbul tatil Ramazan okullar
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.