Ramazan ne zaman? Ramazan'ın ilk günü hangi güne denk geliyor?

Ramazan ne zaman? Ramazan'ın ilk günü hangi güne denk geliyor?11 ayın sultanı Ramazan ayı bu yıl da biraz daha erken gelerek Nisan ayında idrak edilecek. Koronavirüs sebebiyle teravih namazlarının camilerde kılınamayacağı Ramazan ne zaman, Ramazan'ın ilk günü hangi güne denk geliyor? Detaylar haberimizde...

Ramazan ne zaman? Ramazan'ın ilk günü hangi güne denk geliyor? 11 ayın sultanı Ramazan ayı bu yıl da biraz daha erken gelerek Nisan ayında idrak edilecek. Koronavirüs sebebiyle teravih namazlarının camilerde kılınamayacağı Ramazan ne zaman, Ramazan'ın ilk günü hangi güne denk geliyor?  Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre Ramazan ne zaman başlıyor? İşte yanıtı...

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan ayı başlangıcı, bu yıl 24 Nisan Cuma gününe denk gelecek. Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece, ilk sahur yapılacak ve 24 Nisan Cuma günü ilk iftar yapılacak.

Ramazan ne zaman? Ramazan'ın ilk günü hangi güne denk geliyor?

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN VE KAÇ GÜN İDRAK EDİLECEK?

Ramazanın son günü ise 23 Mayıs Cumartesi günü olacak. 24 Mayıs Pazar günü ise bayramın ilk günü olarak idrak edilecek. Pazartesi ve Salı gününe denk gelen bayramın ikinci ve üçüncü gününün ardından Ramazan Bayramı sona ermiş olacak.Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında, ramazanda kılınacak teravih namazlarına ilişkin, "Camilerde cemaatle namaza verilen ara, ramazan ayında da dahil olmak üzere salgın tehlikesine karşı alınan tedbirler devam ettiği müddetçe uygulanacak." ifadesini kullandı.

 

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.