Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 İlk iftar, ilk teravih, ilk sahur hangi güne denk geliyor?

11 Ayın Sultanı Ramazan için geri sayım başladı. Daha önceden yayınlanan dini günler takvimini kaçıranlar 2021 yılında ilk iftar, ilk teravih ve ilk sahurun hangi güne denk geldiğini merak etmekte. Peki, Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı tarihleri Diyanet tarafından açıklandı. Her yıl olduğu gibi bu yılda belli tarihler aralığında idrak edilecek olan Ramazan ayında Müslümanlar, ibadet vazifelerini yerine getirecek. Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanmaya devam etmekte.

2021 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Ramazan ayı 13 Nisan tarihinde başlayacak. Müslümanlar bu tarihten itibaren farz olan oruç ibadetini yerine getirecekler. Son oruç ise 12 Mayıs’ta Ramazan Bayramı arifesinde tutulacak.

Mübarek Kadir Gecesi ise 8 Mayıs’ta idrak edilecek.

Ramazan Bayramı 1. gün 13 Mayıs Perşembe

Ramazan Bayramı 2. gün 14 Mayıs Cuma

Ramazan Bayramı 3. gün 15 Mayıs Cumartesi

Ramazan Ayının Önemi ve Fazileti

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır:

“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 İlk iftar, ilk teravih, ilk sahur hangi güne denk geliyor? ile ilgili etiketler iftar sahur teravih
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.