Ramazan ilk oruca hangi gece kalkılacak? 2021 Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

2021 senesinde Ramazan ayının ne zaman başlayacağı ve ilk orucun Mart ayının hangi gününde tutulacağı gündemde. 11 ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayında Müslüman alemi oruç ibadetlerini yerine getirecekler. Peki, ilk oruca hangi gece kalkılacak?

Diyanet tarafından 2021 dini günler takviminin yayınlanması sonrasında 2021 Ramazan ayının başlangıç tarihi ile ilgili detaylarda ortaya çıktı. Her sene başka bir tarihe denk gelen Ramazan ayının yaklaşması ile Müslüman alemi Mart ayında ilk oruç ve sahurun hangi güne geldiğini sorgular oldu. Peki, 2021 Ramazan ayı ne zaman başlaaycak?

2021 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Anlamı ve önemi dinimizde oldukça büyük olan bu mübarek ay yaklaşırken İslam dininin beş şartından biri olan oruç ibadeti de yine bu tarihlerde gerçekleştiriliyor. Milyonlar Allah'ın rızasını kazanmak için bu tarihlerde ibadetlerini yerine getiriyor.

2021 RAMAZAN AYI TARİHİ

Ramazan Başlangıcı - 13 Nisan Salı
Kadir gecesi - 8 Mayıs Cumartesi
Ramazan Bayramı Arifesi- 12 Mayıs Çarşamba
Ramazan Bayramı 1. Gün- 13 Mayıs Perşembe
Ramazan Bayramı 2. Gün- 14 Mayıs Cuma
Ramazan Bayramı 3. Gün- 15 Mayıs Cumartesi

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ VE FAZİLETİ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

"Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar"

3 Aylar'ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur'an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam'ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

 

 

Ramazan ilk oruca hangi gece kalkılacak? 2021 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? ile ilgili etiketler oruç sahur
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.