Ramazan davulcuları ne kadar kazanıyor?

Ramazan’ın vazgeçilmezlerinden davul-zurnacılar gecede 50 TL ile 300 lira arasında kazanıyor. Toplanan bahşişler ortak olarak paylaştırılıyor.

Hürriyet’in haberine göre, davul-zurna ekipleri için en önemli gelir kalemi düğünler. Onları nişan, sünnet ve asker uğurlama gibi etkinlikler takip ediyor. Ancak burada belli bir tarife yok. Etkinlik sahibi ile yapılan pazarlığa bağlı. Kısa süreli etkinliklerde 500 liradan başlayan tarife 2 bin liraya kadar çıkıyor. Davulcu ve zurnacı bu parayı bölüşüyor. Bu ramazan davulculuğunda da geçerli. Davulcular tek başına ya da ekip halinde mahallelerde geziyor. Toplanan bahşişler daha sonra ortak paylaştırılıyor. Ramazan davulculuğunda ise geceyi 50 lira ila 300 lira arasında kapatabilirsiniz. Bu hem güne hem de çalıştığınız ilçeye göre değişiyor.

Ramazan davulcuları ne kadar kazanıyor? ile ilgili etiketler davulcu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.