Ramazan Bayramı'nda yasak var mı? 21 gün tam kapanma olacak mı?

Artan vaka sayıları ile Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu bir kez daha gündeme geldi. 21 günlük tam kapanma süreci ile vaka sayılarında az da olsa düşüş yaşanacağı ifade edilmekte.

Ülkemizde 1 Mart 2021 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında alınan karar neticesinde normalleşme sürecine geçilmişti. İller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadelede risk grupları belirlenmişti.

Sokağa çıkma kısıtlaması, yüz yüze eğitim, restoran, lokanta ve kafelerin çalışma koşularında bazı esneklikler yapılmıştı. Yeni normalleşme süreci ile vaka sayılarında artış devam edince Kabine toplantısı bir kez daha bir gündeme geldi.

Sağlık Bakanlığı tarafından son yapılan açıklamada; kırmızı risk grubuna giren il sayımız 58’e kadar çıktı.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ İLLER

Edirne, Kırklareli, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır.

Ramazan Bayramı yasak var mı
21 gün tam kapanma

 

TURUNCU KATEGORİDE OLAN İLLER 

Manisa, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Tunceli, Bingöl, Kars, Ağrı, Kırşehir

SARI KATEGORİDE OLAN İLLER

Uşak, Van, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari, Siirt

MAVİ KATEGORİDE OLAN İLLER

Şırnak

Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sınırlama artık cumartesi ve pazar günü olarak devam edecek. Buna karşılık lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasite çalışabilecek. Paket servis hizmeti mevcut hali ile devam edecektir. Sadece Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler paket servisle sınırlandırılacaktır. Toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir

RAMAZAN BAYRAMI’NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

2021 yılı Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı

 

Ramazan Bayramı'nda yasak var mı? 21 gün tam kapanma olacak mı? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı tam kapanma sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.