Ramazan Bayramı'nda engellilere bayram ikramiyesi var mı? 2022 engelli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL?

Ramazan Bayramı'nda emekli bayram ikramiyesinin yanında engellilere bayram ikramiyesi var mı sorusuna yanıt arandı. 2018 senesinde hayata geçirilen emekli bayram ikramiyesi için heyecanlı bekleyiş başladı. Peki, 2022 yılında engellilere Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar, kaç TL olacak?

2018 senesinden bu yana hem Ramazan hem de Kurban Bayramı öncesinde dağıtılan emekli bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı. Geçtiğimiz 2021 senesinde 1100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyelerine 2022 yılında zam yapılması beklenmekte.

Emekli Bayram ikramiyesine yeni dönemde zam yapılıp yapılmayacağı haberleri emeklilerin gündeminde ilk sırayı oluşturuyor. Hükümet ise bazı acil düzenlemeleri yeniden oluşturarak torba teklifi Meclis gündemine yetiştirmeye çalışıyor. Bu tekliflerin arasında ise 2022 emekli bayram ikramiyesinin her yıl otomatik olarak arttırılması da yer alıyor.

2022 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar, Kaç TL?

Şu ana kadar gerçekleştirilen toplantılarda emekli bayram ikramiyelerinin 2000 TL olması yönünde görüşler dile getirilmekte. Maliyetin oldukça yüksek olması yönünde iddialar yer alırken bunun geçerli bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik olarak bir artışın yapılması önerisi de bulunmakta.

Ramazan Bayramı'nda engellilere bayram ikramiyesi var mı? 2022 engelli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL?

Emeklilere bayramda verilecek olan ikramiyelerin her yıl enflasyon oranında arttırılması planlanıyor. Bu rakamın enflasyon oranında arttırılması durumunda ise 2022 yılının Ramazan Bayramı’nda 1100 TK olan ikramiye tutarının yaklaşık 1500 TL civarında olması hedefleniyor.

Ramazan Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin 25-29 Nisan 2022 tarihlerinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

Engellilere Ramazan Bayramı İkramiyesi Var Mı?

Engelli vatandaşlar, 2022 yılında kendilerine emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi verilip verilmeyeceğini merak etmeye başladı. Son alınan bilgiler doğrultusunda 2022 yılında Ramazan ve Kurban Bayramı’nda da emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi verileceği belirtildi.

Ramazan Bayramı'nda engellilere bayram ikramiyesi var mı? 2022 engelli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL? - Resim : 2

Kimler Emekli Bayram İkramiyesi Alabiliyor?

Bayram ikramiyesi; emekliler, ölüm aylığı alanlar, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine veriliyor.

Ramazan Bayramı'nda engellilere bayram ikramiyesi var mı? 2022 engelli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı engelli bayram ikramiyesi bayram ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.