Ramazan Bayramı'nda emeklilere rekor maaş! İşte torba yasada zamlı emekli bayram ikramiyesi tutarı

Ramazan Bayramı'nda emekli vatandaşlara verilecek olan zamlı bayram ikramiyeleri için heyecanlı bekleyiş sürerken torba yasa teklifinde bazı rakamlar ön plana çıktı. Son olarak 1100 TL olan emekli bayram ikramiyelerinin bayram başına 2200 TL'ye kadar çıkması beklenmekte.

Emekli vatandaşlara her yıl iki bayramda da verilen ikramiyeler için torba yasa detayı biraz daha ön planda yer almakta. 2018 senesinden bu yana hem Ramazan hem de Kurban Bayramı öncesinde dağıtılan emekli bayram ikramiyeleri için geri sayım devam ederken 2021 senesinde 1100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyelerine 2022 yılında zam yapılması beklenmekte.

Emekli Bayram ikramiyesine yeni dönemde zam yapılıp yapılmayacağı haberleri emeklilerin gündeminde ilk sırayı oluşturuyor. Hükümet ise bazı acil düzenlemeleri yeniden oluşturarak torba teklifi Meclis gündemine yetiştirmeye çalışıyor. Bu tekliflerin arasında ise 2022 emekli bayram ikramiyesinin her yıl otomatik olarak arttırılması da yer alıyor.

2022 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar, Kaç TL?

Şu ana kadar gerçekleştirilen toplantılarda emekli bayram ikramiyelerinin 2200 TL olması yönünde görüşler dile getirilmekte. Maliyetin oldukça yüksek olması yönünde iddialar yer alırken bunun geçerli bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik olarak bir artışın yapılması önerisi de bulunmakta.

Ramazan Bayramı'nda emeklilere rekor maaş! İşte torba yasada zamlı emekli bayram ikramiyesi tutarı

Emeklilere bayramda verilecek olan ikramiyelerin her yıl enflasyon oranında arttırılması planlanıyor. Bu rakamın enflasyon oranında arttırılması durumunda ise 2022 yılının Ramazan Bayramı’nda 1100 TK olan ikramiye tutarının yaklaşık 1500 TL civarında olması hedefleniyor.

Ramazan Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin 25-29 Nisan 2022 tarihlerinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

Son olarak 1100 lira olan emekli bayram ikramiyelerine yüzde 100 zam yapılacağı ve bu rakamın bayram başına 2200 lira toplamda da 4400 lira olacağı iddialar arasında yerini aldı.

Ramazan Bayramı'nda emeklilere rekor maaş! İşte torba yasada zamlı emekli bayram ikramiyesi tutarı - Resim : 2

Bu bilgiler doğrultusunda; Ramazan Bayramında 22 00TL, Kurban Bayramında ise 2200 TL olmak üzere emeklilere toplamda 4400 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağı iddia edildi. Kararın Meclis’te önümüzdeki haftalarda görüşüleceği ve 2022 yılının ilk bayramı olacak Ramazan Bayramının hemen öncesinde emekli olan vatandaşlara herhangi bir başvuruya gerek olmadan emekli maaşı aldıkları banka hesaplarına 2200 lira emekli bayram ikramiyesinin yatırılacağı beklenmekte.

Ramazan Bayramı'nda emeklilere rekor maaş! İşte torba yasada zamlı emekli bayram ikramiyesi tutarı ile ilgili etiketler emekli Ramazan Bayramı bayram ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.