Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

2021 Ramazan Bayramı tatili bir kez daha gündeme geldi. Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber bu sene 9 günlük tatil haberini vatandaşlar merak içerisinde beklemeye başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise 2021 yılı dini günler takvimini açıkladı. Peki, 2021 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

11 ayın sultanı olan Ramazan ayı sonunda geldi çattı. Müslüman alemi tarafından oruç, ibadet, dua ve namazlarla idrak edilecek Ramazan ayının hemen sonrasında Ramazan Bayramı tatili gelecek. Bu yıl 13 Nisan’a denk gelen Ramazan ayının sonrasında Ramazan Bayramı heyecanı da 13 Mayıs Perşembe günü kutlanacak. Peki, 2021 Ramazan Bayramı tatili 5 gün mü olacak?

İslam dini açısından en önemli ibadet dönemlerinden birisi olan Ramazan ayının ilk orucu 13 Nisan günü başlayacak ve 12 Mayıs tarihinde de son bulacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2021 yılında Ramazan Bayramı’nın ilk günü 13 Mayıs Perşembe günü başlıyor. 14 Mayıs Cuma 2. gün, 15 Mayıs Cumartesi 3. gün ve Arefe günü ise 12 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor.

Ramazan Bayramı tatili 5 gün mü

2021 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 5 GÜN MÜ?

2021 senesinde Ramazan Bayramı’nın ilk günü 13 Mayıs Perşembe gününe denk geldiğinde bayram tatilini arefe günü ile birleştirildiğinde 5 güne çıkma şansı bulunuyor.

Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? ile ilgili etiketler ramazan bayramı tatili 2021 Ramazan Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.