Ramazan Bayramı ne zaman 2023? Hangi günlere denk geliyor?

2023 dini günler takvimi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Bu çerçevede 2023 Ramazan Bayramı'nın ne zaman olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman 2023? Hangi günlere denk geliyor? Ayrıntılar haberimizde...

Müslüman alemi tarafından büyük bir heyecanla beklenen üç aylar başladı... Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı da 2023 dini günler takvimini paylaştı. 2023 Ramazan Bayramı'nın ne zaman olduğu ve hangi günlere denk geldiği büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman 2023? Hangi günlere denk geliyor? Detaylar haberimizde... 

Ramazan Bayramı ne zaman 2023? Hangi günlere denk geliyor?

2023 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? 

23 MART-2023 PERŞEMBE RAMAZAN BAŞLANGICI

17 NİSAN-2023 PAZARTESİ KADİR GECESİ

20 NİSAN-2023 PERŞEMBE AREFE

21 NİSAN-2023 CUMA RAMAZAN BAYRAMI (1. Gün)

22 NİSAN -2023 CUMARTESİ RAMAZAN BAYRAMI (2. Gün)

23 NİSAN -2023 PAZAR RAMAZAN BAYRAMI (3. Gün)

RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA BİLGİ

Ramazan Bayramı Arapça'da "eid ul-fitr" anlamına gelir. Tam Türkçesi "iftarbayramı" demektir. Yani Arap ülkelerinde Ramazan Bayramı aslında İftar Bayramı olarak kutlanır. Bunun sebebi de 30 gün boyunca tutulan oruçlar için son kez iftar yapacak olmalarıdır.

Fakat seneler geçtikçe İftar Bayramı, Şükür bayramına dönüştüğü için Türkçe'ye de "şeker" olarak geçmiş. Dolayısıyla da Şeker Bayramı olarak kutlanmaya başlamış.

Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir sorusuna bir başka cevap ise Osmanlı Dönemi'nden geliyor. Osmanlı döneminde, Ramazan'ın ilk 15 gününden sonra askerlere tepsilerce tatlı gönderilirdi. Böylece Ramazan Bayramlarında halk da tatlılar yapmaya başladı, çocuklar bayram harçlıklarıyla şeker almaya gitti, hatta çocuklara para yerine şeker dağıtılmaya başladı. Böylelikle bir gelenek haline gelen Ramazan Bayramı'nda şeker alıp verme, zamanla Ramazan Bayramı'na ismini vermiş oldu. Kısacası Ramazan Bayramı'na Şeker Bayramı denmesinin nedeni ise etkileşimden ve geleneklerden kaynaklanıyor.

Ramazan Bayramı ne zaman 2023? Hangi günlere denk geliyor? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Ramazan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.